Megérkezett a Hyundai IONIQ 5 továbbfejlesztett változata

A Hyundai Motor bemutatta a modellfrissített IONIQ 5 modelljét, amely amellett, hogy számos területen továbbfejlődött, innovatívfunkciókat és frissebb formákat kapott, egy sportos N Line modellváltozattal is kiegészült. 

A továbbfejlesztett IONIQ 5 bevezetésével a Hyundai célja, hogy megőrizze a globális díjnyertes elektromos járművek közötti példaértékű versenyképességét azáltal, hogy javítottak a jármű specifikációin és új technológiákat vezettek be a fogyasztói elégedettség fokozása érdekében. A továbbfejlesztett IONIQ 5 megkapta az eddigi IONIQ 5 N sportváltozat akkuját, így mostantól a hagyományos változatok akkukapacitása a korábbi 77,4 kWh-ról 84,0 kWh-ra növekedett, amivel együtt az autó hatótávja még tovább növekedett.

A külső módosítások között említést érdemel a kifinomult V-alakú díszítés és az átformált első és hátsó lökhárítók, amelyek kiemelik az IONIQ 5 alacsony és széles hobbiterepjárós kiállását. Ennek eredményeként az IONIQ 5 hossza 20 mm-rel 4 655 mm-re nőtt, miközben a többi külső méret – 1 890 mm-es szélesség, 1 605 mm-es magasság és 3 000 mm-es tengelytáv – nem változott. Az IONIQ 5 dinamikus megjelenésének és aerodinamikai képességeinek továbbfejlesztése érdekében a hátsó légterelőt 50 mm-rel meghosszabbították, felkerült végre a hátsó szélvédőre egy ablaktörlő és a jármű új aerodinamikus kerekekkel is büszkélkedhet.

A jármű belső tere jobb használhatóságot és kényelmet kínál, miközben fenntartja a kényelmes élettér érzetét. A középkonzolban az Univerzális Sziget felső részére mostantól egy fizikai gomb került, amellyel a gyakran használt funkciókat, például az első sor fűthető és szellőztethető üléseit, a fűtött kormányt és a parkolást segítő funkciót lehet működtetni. Ezenkívül az okostelefon vezetékmentes töltőpadját az alsó részről a felső részre helyezték át, jelentősen javítva annak használhatóságát.

Ezenkívül új az interaktív pixellámpákkal kiegészített, immár háromküllős kormánykerék kialakítása, valamint a kezelési kényelem érdekében javították az infotainment és a légkondicionáló kezelőszerveinek elrendezését. Az általános mobilélmény és a felhasználók kényelmének javítása érdekében a Hyundai bevezette a ccNC összekapcsolt autós navigációs rendszer következő generációs infotainment rendszerét. A jármű vezeték nélküli Over-The-Air (OTA) szoftverfrissítéseket is képes fogadni, amelyek biztosítják, hogy az autó főbb elektronikai rendszerei naprakészek maradjanak.

Mindezeken túlmenően a Hyundai Motor számos új biztonsági és kényelmi funkciót is beépített a felfrissített IONIQ 5 modelljébe. Ezek közé tartozik a Hands-On Detection (HOD) kormánykerék, a sávtartó asszisztens 2, a távirányítható intelligens parkolási asszisztens 2 (RSPA 2) és az első/oldal/hátrameneti ütközést elkerülő parkolási asszisztens (PCA-F/S/R). Mindezek a funkciók hozzájárulnak az autó biztonságosabb és kényelmesebb vezetési élményéhez. Az eladhatóság javítása érdekében számos vásárló által preferált funkciót is beépítettek, köztük az intelligens első világítási rendszert (IFS), a Digitális Kulcs 2, a beépített kamerát és a második sor üléseinek távirányítását.

A korábbi modellekhez képest a mérnökök további intézkedéseket is tettek a biztonság és a menetkényelem fokozása érdekében. Az új IONIQ 5 lengéscsillapítója jobban enyhíti az út felől érkező rezgéseket, így simább vezetési élményt nyújt, illetve a keresztrúd merevségét is megnövelték a kormánykerék rezgésének csökkentése érdekében. A hátsó kerék és a jármű alsó részének megerősítését megduplázták, ami jobb stabilitást és agilitást eredményez. A jármű karosszériájának merevségét az alacsony frekvenciájú zaj csökkentése érdekében megerősítették és a motorzaj szabályozását is optimalizálták. A hátsó kerék motorjának további hangszigetelése javítja az általános csendességet.

Biztonsági szempontból szintén megerősítésre került a karosszéria, az első és hátsó ajtó, valamint a B-oszlop részegységei azért, hogy az oldalirányú ütközés elleni védelmet tovább javítsák. A fokozott biztonság érdekében a jármű nyolc légzsákos védelmi rendszerrel rendelkezik, amelyek közé immár a második sor oldallégzsákjai is bekerültek.

Mostantól a termékpalettához csatlakozik az IONIQ 5 N Line sportos változat is, amely a palettán a továbbfejlesztett alapmodell és a nagyteljesítményű IONIQ 5 N közé kerül. Az N Line változat várhatóan kielégíti azon sportos stílust kereső vásárlók igényeit, akik dinamikus vezetési élményre vágynak. Az IONIQ 5 N Line agresszívabb, sportosabb első és hátsó kialakítással, egyedi lökhárítókkal, stílusos oldalsó szoknyákkal és egy dedikált 20 colos alumínium keréktárcsával rendelkezik, amelyek kiemelik mind a modell sportos megjelenését.

Az utastér exkluzív N Line dizájnnal, dedikált N Line kormánykerékkel és műszerfallal, N Line exkluzív fém pedálokkal, fekete tetőborítással, dedikált N logóval ellátott sportülésekkel, vörös kontrasztos varrással és kétféle üléshuzat-opcióval rendelkezik, amelyek magával ragadó, dinamikus vezetési környezet hoznak létre.

A továbbfejlesztett IONIQ 5 és az új IONIQ 5 N Line 2024 márciusától válik elérhetővé, első körben a dél-koreai vásárlók számára, akik a továbbfejlesztett új modellt a régivel azonos árakon tudják megvásárolni. A Hyundai Motor azt tervezi, hogy az idei év során fokozatosan vezeti be az új IONIQ 5 modelljét a globális piacokra.

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei