Bevezették a Hyundai Staria hibridváltozatát

A Hyundai Motor Dél-Koreában bemutatta a különleges formatervű Staria kisbuszcsalád 2024-es változatát, amelynek legnagyobb újdonsága, hogy a benzines és dízelmotoros változatok mellett immár fullhibrid hajtáslánccal is rendelhető.

A Hyundai Motor néhány nappal azután, hogy a koreai környezetvédelmi hivatalban megkapta az emissziós tanúsítványát, bemutatta a Staria kisbusz 2024-es verzióját, valamint a vadonatúj fejlesztésű hibrid modelljét is. A Staria Hybrid modell egy 1.6 literes turbófeltöltéses benzinmotorral rendelkezik, amely a 2024-es változattal együtt növeli a modell versenyképességét a kényelmi és biztonsági felszereltség javításával és javítottak a típus termékminőségén is.

A Staria Hybrid kiváló teljesítménnyel büszkélkedhet, az autó maximális összteljesítménye 245 lóerő, míg a maximális nyomaték 367 Nm. Ebből a benzines 1.6 T-GDI Smartstream erőforrás 180 lóerőt és 265 Nm nyomatékot biztosít, míg a villanymotor 72 lóerős teljesítményével és 304 Nm forgatónyomatékával jelentősen besegít a teljes teljesítmény elérésében. Ezzel a hibridverzió a legerősebb Staria változat, amely még a 3.5 literes V6-os benzines verzión is túlmutat, miközben kombinált átlagfogyasztása mindössze 7,7 liter/100 km. A hibridverzió kizárólag fronthajtással lesz elérhető.


A Staria Hybrid új funkciója a, „Közlekedési Dugóasszisztens” rendszer, amely a navigációs forgalmi információk és a jármű vezetési állapota alapján megváltoztatja a sebességváltás mintáját és a motorindítási időzítést alacsony sebességű forgalmi dugókban. Ez csökkenti a gyorsításból és lassításból eredő szükségtelen motorreakciókat, ezáltal javítja a menetkényelmet.


A Hyundai Motor a Staria Hybrid modellváltozatot alapfelszereltségként csúcsminőségű műszaki ellátmánnyal szerelte fel, beleértve az első parkolási távolságra figyelmeztető rendszert, a Hi-pass fizetési rendszert vagy a szállópor-érzékelőt. Szintén alapfelszereltség a légtisztítóval felszerelt teljesen automatikus légkondicionáló, az automatikus páramentesítés, a 8 hüvelykes audiokijelző vagy a visszapillantó monitor.

A 2024-es modellévű Staria USB-C töltővel vagy a Hyundai 4. generációs intelligens kulcsával javította alapvető termékminőségét. A kényelem növelése érdekében alapfelszereltségként jár az első parkolóérzékelő és a Hi-pass funkció is, valamint csökkentették az elektromos tolóajtó működési sebességét, amely mostantól figyelmeztető hangjelzést is kapott a biztonság fokozása érdekében.

A 2024-es Staria prémiumfelszereltségű modellváltozata, az úgynevezett Lounge magasfényű fekete keréktárcsáiról ismerhető fel, amellyel fokozták a luxusérzetet. Ezenkívül a kényelem fokozása érdekében esőérzékelővel, LED napellenző lámpákkal és a hétüléses modellben egy 2. üléssori bejárati kapcsolóval is növelték a felszereltséget.

A Hyundai az Egyéni Ötletek Fesztiválja keretében kiválasztott elcsúsztatható platómegoldást a 2024-es Staria teherszállító változat opciós listájára vette fel. A csúsztatható plató, amely a rakomány könnyű be- és kirakodásához síneket használ, akár 300 kg rakományt is képes mozgatni és a hibrid vagy LPI motorokhoz rendelhető.

A Hyundai Motor egyik illetékese kijelentette: „A Staria modell javított termékminőséget, valamint mostantól egy hibrid modellt is kínál az ügyfelek részére. A Staria Hybrid modell környezetbarát egyterűként tágas belső térkihasználásával várhatóan sok vásárló igényeit fogja kielégíteni.”

A Hyundai Staria Hybrid a koreai piacon már megrendelhető. A Cargo változat ára 34,33 millió von (kb. 9,4 mFt), míg a Tourer esetében az indulóár 36,53 millió vonnál (kb. 10 mFt) kezdődik. Az szinte biztosra vehető, hogy a Hyundai még idén megkezdi a villamosított kisbusz és teherautó forgalmazását más piacokon, köztük Európában is.

Forrás: thekoreancarblog.com, carscoops.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei