Első kémfotókon a Kia Sportage frissítése

A Hyundai Tucson után testvérmodellje, a Kia Sportage is átfogó frissítésen esik át idén, amely az első kémfotók tanúbizonysága szerint jelentősen érinti az autó frontrészének megjelenítését, igazodva ezzel a Kia legújabb arculatához. 

A Hyundai még 2020. szeptemberében mutatta be a vadonatúj Tucson hobbiterepjáróját, míg a Kia ennél jóval később, 2021. júniusában rántotta le a leplet az ugyanazon technikával felszerelt mostani generációs Sportage modellről. A rossznyelvek szerint azért késett a Sportage, mert közben a Kia formatervezői meglátták a Tucson látványos első LED kialakítását és kénytelenek voltak a Sportage orrát kicsit átdolgozni. Ez nem mindenkinek jött be, azonban úgy tűnik, a mostani frissítéssel ezt igyekeznek orvosolni.   

A koreai ShortsCar magazin felvételein látszik, hogy a Sportage ráncfelvarrott változatának első megjelenését lényegesen átalakították. Ennek révén az új modell olyan fejlett dizájnelemeket és technológiát tartalmaz majd, amelyeket a Kia legújabb villamosított járművei, köztük az EV9, EV3 és a Sorento ihlettek. Ez a lépés a Kia innováció iránti folyamatos elkötelezettségét jelzi, ötvözve hagyományos modelljeik vonzerejét az elektromos termékkínálatuk futurisztikus kialakításával.

A Kia EV9 villanyautó-zászlóshajó modelltől kölcsönzött kiemelkedő funkcióként a Csillagtérkép Fényrendszer (Starmap Lighting System) várhatóan a frissített Sportage modellen is megjelenik. Ez a dizájnelem nemcsak a Sportage esztétikai vonzerejét fogja megerősíteni, de egyben a láthatóságot és a biztonságot is javítja. A bonyolult, csillagkép-szerű minták nemcsak látványos elemként szolgálnak; gyakorlati céljuk szerint így a Sportage láthatóbbá válik más járművezetők és gyalogosok számára, ezáltal fokozva a biztonságot éjszakai vezetés közben.

Egy olyan korszakban, amikor a csatlakoztathatóság és a technológia uralja az autógyártást, a megújult Kia Sportage egy vadonatúj, 3 képernyős infotainment rendszerrel érkezhet. Az EV9 és EV3 csúcstechnológiás belső terei által ihletett rendszer olyan zökkenőmentes, felhasználóbarát kezelőfelületet ígér, amely integrálja a navigációt, a szórakoztatórendszert és a járműbeállítási lehetőségeket. A többképernyős elrendezés biztosítja, hogy az információk könnyen hozzáférhetők legyenek, így biztonságosabb és élvezetesebb vezetési élményt nyújtanak.

Az új Kia Sportage is átveszi a megújult Sorento terepjárón is megfigyelhető stílusjegyeket, amely egy olyan kifinomult és letisztult formanyelvet alkalmaz, amely sokat elmond a minőségről és a tartósságról. Az eleganciát sugárzó külső vonalaktól a luxust kiemelő belső kialakításokig a Sportage készen áll arra, hogy újra mércét állítson fel szegmensében.

Noha a dizájnelemek jelentős hangsúlyt kapnak, a megújult Sportage a hajtáslánc-technológia fejlődéséből is profitál. Hatékony motorok széles választékára, esetleg hibrid vagy akár teljesen elektromos változatra is számíthatunk, hangsúlyozva a Kia elkötelezettségét a fenntarthatóság és a teljesítmény iránt. A biztonság továbbra is fontos prioritás a Kia számára, így a frissített Sportage egy sor végletekig továbbfejlesztett vezetéstámogató technológiát tartalmaz majd. A fejlett ütközés-elhárító rendszerektől az adaptív tempomatig ezek a funkciók a nyugalmat kívánják biztosítani, így a Sportage ideális választás lehet a családok és biztonságtudatos vezetők számára.

Egyelőre nem tudjuk, a frissített Kia Sportage modell mikor mutatkozhat be és kerülhet forgalomba, ám amennyiben tartják az időbeli távolságot a tavaly novemberben frissített Hyundai Tucsontól, akkor az autó megjelenésére valamikor idén nyár végén számíthatunk.  

Forrás: thekoreancarblog.com


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei