A Hyundai önvezető üzemanyagcellás teherautót fejleszt

A Hyundai Motor és az autonóm vezetési szoftverek vezetője, a Plus vállalat bemutatta az első 4. szintű önvezető üzemanyagcellás teherautót az Egyesült Államokban megrendezett Advanced Clean Transportation (ACT) Expón.

Észak Amerika legnagyobb fejlett tiszta szállítási technológiai és flottarendezvényén a Hyundai Motor és a Plus bemutatta együttműködésének eredményét, a Hyundai Motor Plus SuperDrive™ Level 4 autonóm vezetési technológiával felszerelt Xcient Fuel Cell teherautóját, amely a Plus ACT Expo standján volt látható.

A 4-es szintű önvezetéssel felszerelt Xcient Fuel Cell teherautó előzetes önvezetési értékelése jelenleg is zajlik az Egyesült Államokban, így ez az első 4-es szintű önvezető teszt egy 8-as osztályú üzemanyagcellás elektromos teherautón, amelyet az Egyesült Államokban végeznek. Az együttműködés célja annak bemutatása, hogy az autonóm üzemanyagcellás teherautók segíthetnek biztonságosabbá, hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni a teherszállítást.

„Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk együttműködésünket a Plus vállalattal a 8-as osztályú Xcient üzemanyagcellás teherautónk 4-es szintű autonóm vezetési technológiájának tesztelésével” – mondta Martin Zeilinger, a Hyundai haszongépjármű-fejlesztési ügyvezető alelnöke. „A Hyundai Motor fejlett üzemanyagcellás technológiájával az energiaátmenet paradigmáját hajtotta végre. Azáltal, hogy a világon elsőként autonóm képességeket adunk a sorozatgyártású hidrogénüzemű Xcient Fuel Cell teherautónkhoz, a Hyundai már alig várja, hogy további megoldásokat kínálhasson a flottáknak és a járműüzemeltetőknek, amelyek a Plus iparágvezető autonóm vezetési technológiájának köszönhetően fokozzák a közúti biztonságot és a teherszállítás hatékonyságát.” 

Az első alkalommal 2020-ban bemutatott Hyundai Motor Xcient Fuel Cell teherautója a világ nyolc országában végez kereskedelmi tevékenységet és sikeres múltra tekint vissza a valós alkalmazások és a technológiai megbízhatóság terén. Ezt követően a tavalyi ACT Expón a Hyundai bemutatta az Xcient Fuel Cell nyerges vontatót, vagyis a forgalomba hozott 8. osztályú, 6x4 üzemanyagcellás modellt, amelyet két 90 kW-os hidrogén üzemanyagcellás rendszer és egy 350 kW-os villanymotor hajt, ami egy töltéssel több mint 450 mérföld (720 km) hatótávolságot biztosít. 

A Plus SuperDrive™ megoldását az Egyesült Államokban, Európában és Ausztráliában vezetik be. A rendszer a legmodernebb érzékelők kombinációját használja, beleértve a LiDAR-t, a radart és a kamerákat, hogy térhatású érzékelést, tervezést, előrejelzést és önvezető képességeket biztosítson.

„Nagyon örülünk annak, hogy együttműködhetünk a Hyundai Motor vállalattal ebben a fontos kezdeményezésben, hogy fenntarthatóbb és biztonságosabb szállítási lehetőségeket hozzunk létre” – mondta Shawn Kerrigan, a Plus ügyvezető igazgatója és társalapítója. „A biztonságot és hatékonyságot is javító autonóm üzemanyagcellás teherautók szén-dioxid-mentesített jövőjét a Plus a legmodernebb autonóm vezetési technológiánkkal büszkén támogatja. " 

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését