A Kia megkezdte az EV9 amerikai gyártását

Május utolsó napjaiban történelmi jelentőségű esemény történt a Kia georgiai West Pointban lévő gyártóüzemében, amikor Sportage, Sorento és Telluride modellek mellett beindult a gyár első tisztán elektromos modellje, az EV9 összeszerelése is.     

Történelmi jelentőségű mérföldkőhöz érkezett 2024. május 30-án az amerikia Georgia állam West Point városában található Kia gyártóüzeme, amikor a csapat összegyűlt, hogy megünnepeljék a tisztán elektromos 2025-ös EV9 három üléssoros hobbiterepjáró sorozatgyártásának megkezdését, amely az első kereskedelmi forgalomba kerülő elektromos jármű, amelyet Georgia államban szereltek össze. A járművet Seung-Kyu (Sean) Yoon, a Kia North America és a Kia America elnök-vezérigazgatója mutatta be, majd Brian Kemp, Georgia kormányzója és James Watson, a Kia Georgia termelési alelnöke vezette le a futószalagról.

„Marty és én abban a kiváltságban részesültünk, hogy részesei lehettünk a Kia Georgia csapatának ezen hatalmas teljesítményének” – mondta Kemp kormányzó. „Államunkban a Kia tevékenységének kibővítése és ezzel a hihetetlen új termékcsaláddal a West Pointban már készülő járművekhez csatlakozása egy újabb példája annak, ami az állami és helyi partnerektől származik, akik ezzel az értékes munkahelyteremtő vállalattal dolgoznak együtt. Szeretnék gratulálni a Kia Georgia csapatának a mai eredményhez és megköszönni nekik, hogy ismét a Peach State-et választották, miközben azon dolgozunk, hogy a nemzet e-mobilitási fővárosává váljunk.”

Az EV9 ahhoz a díjnyertes és egyre népszerűbb hobbiterepjáró-modellsorozathoz csatlakozik, amelyet jelenleg a Kia Georgia futószalagján szerelnek össze: Telluride, Sorento és Sportage. Ez a több mint 200 millió dolláros bővítés csúcspontja, amely hozzávetőleg 200 új munkahelyet is teremtett az üzemben, valamint rugalmasságot biztosít mind az elektromos járművek, mind a vállalat hagyományos termékeinek ugyanazon a futószalagon történő összeszereléséhez.

„A Kia EV9 mai bevezetése Georgiában a Kia amerikai piac és Georgia állam iránti elkötelezettségének legújabb példája” – mondta Yoon. „A Plan S révén a Kia az elkövetkező években vezető szerepet fog betölteni az e-mobilitás területén. Az olyan rangos elismerések elnyerése után, mint a Világ Év Autója, a Világ Év Elektromos Autója és az Észak-amerikai Év Hobbiterepjárója, az EV9 kiváló kezekben lesz a Kia Georgia csapatának tagjainál és a díjnyertes, világhírű termékek összeszerelésében elért eredményeik magukért beszélnek.”

Stuart Countess, a Kia Georgia elnök-vezérigazgatója közel 15 évvel ezelőttre tekintett vissza, amikor 2009. november 16-án az első Kia jármű legördült ugyanarról a futószalagról, miközben a Kia Georgia csapatának tulajdonítja a hajtóerőt a mérföldkövek mögött, amelyek a csütörtökihez hasonló ünnepségekhez vezettek.

„A Kia Georgia csapata ma is olyan erős, mint mindig, folytatva a gondolkodásmódot, amely szerint a kihívásokat lehetőségekké kell alakítani” – mondta Countess. „Izgatottak vagyunk a lehetőség miatt, hogy a Kia zászlóshajóját is hozzáadhattuk üzemünk termékköréhez és a Kia Georgia is beléphessen ebbe az új korszakba ugyanazzal a minőséggel, amivel a világ legjobb járműveit állítjuk össze itt, West Pointban.”

A Kia EV9 formanyelvében az „Ellentétek Vonzása” formatervezési filozófiája ismerhető fel, különös tekintettel a modern, erőteljes, klasszikus vonalakkal rendelkező külsőben. Eric Watson, a Kia America értékesítési működéséért felelős alelnöke szerint a Kia EV9 nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az autógyártó 151 százalékos növekedést ért el az Egyesült Államokban a villanyautó-eladások területén.

Az EV9 versenyképessége jelenleg annak ellenére meglehetősen csekély, hogy csak a Tesla Model X és a Rivian R1S tartozik ugyanabba a három üléssoros elektromos SUV-szegmensbe. Bár mindkettő drágább, mint a Kia, azonban amerikai termékekként mindketten jogosultak a 7 500 dolláros adójóváírás legalább felére. Az EV9 gyártásának Georgia államba költöztetése lehetővé teszi a 3 750 dolláros végső összeszerelés helyére vonatkozó jóváírás igénybevételét, ám ennek másik felére csak akkor válik jogosulttá az autó vásárlója, amikor a Hyundai Georgia államban épülő akkumulátorgyártó létesítményei is megkezdik működésüket. 

Forrás: kianewscenter.comteslarati.comautoblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését