Érkezik a Hyundai legkisebb elektromos modellje

A Hyundai Motor nyilvánosságra hozta az első előzetes fotóit Inster névre keresztelt tisztán elektromos kisautójáról, amely 355 km-es megcélzott WLTP hatótávjával június végén mutatkozik be Dél-Koreában

A Hyundai Motor bemutatta az első hivatalos előzetes képeit a vadonatúj A-szegmensbe tartozó városi, kiskompakt Inster villanyautójáról. A név az „intim" és az „innovatív" szavakból származik, vagyis a Hyundai új, kiskompakt villanyautójának elnevezése tükrözi a 2021-ben bemutatott, csak Koreában kapható benzinmotoros Casper kisautó továbbfejlődését. Az INSTER új mércét állít fel a hatótáv, a technológia és biztonsági funkciók terén, újradefiniálva mindazt, amit a vásárlók elvárhatnak egy ilyen kategóriás járműtől.

Az Inster örökölte a Casper alapmodell tömzsisziluettjét, de a Hyundai a villanyautókra jellemző részletmegoldásokkal tette azt egyedivé. A képek robusztus, de kompakt crossoveres profilt mutatnak jellegzetes LED nappali menetfényekkel, valamint pixelgrafikus irányjelzőkkel és hátsó lámpákkal, amelyek meghatározzák az új, kiskompakt elektromos jármű kialakítását. Egyben azt is sugallják ezzel a motívummal, hogy az Inster ugyanúgy a Hyundai villanyautó-családjának része, mint az IONIQ-sorozat.

A belső térben egy teljesen digitális LCD műszeregységet látunk, amely nem volt jelen az eddigi Casper modellekben, így ez egy teljesen újelemként kerül bevezetésre. A Hyundai Motor fotóján a digitális műszeregység 315 km-es hatótávot ír, ami azt mutatja, hogy bíznak a jármű piacképességében.

A Hyundai további műszaki adatokat egyelőre nem közölt sajtóanyagában, azt viszont nyilvánosságra hozta, hogy az Inster modell a WLTP szabványai szerint egyetlen feltöltéssel 355 km (koreai szabvány szerint 315 km) hatótávolságre lesz képes a tervek szerint. A közölt fotók alapján az Inster töltőnyílása az autó frontrészének bal oldalára került, amely mellett kissé átalakították a Casper lámpatesteit is.  

A Hyundai Motor egyik tisztviselője elmondta: „Az Inster, amely (egy Koreában) még soha nem létezett új járműkategóriát testesít meg, olyan általános autóvá válik, amely vezető szerepet tölt be az elektromos járművek piacának népszerűsítésében Koreában" – majd hozzátette: „Olyan villamosítási élményt nyújtunk, amely meghaladja az ügyfelek elvárásait azáltal, hogy Casper egyedi karakterét páratlan piacképességgel ötvözzük."

A Hyundai vadonatúj kisautója Casper Electric néven a Puszani Nemzetközi Mobilitási Kiállításon fog bemutatkozni, amely június 27-től július 7-ig tart Dél-Koreában. Mivel az autó más nevet kapott a koreai piacon, valamint a bemutató híre a Hyundai nemzetközi, így az európai médiafelületein is megjelent, ezért szinte biztos, hogy a Hyundai elektromos kisautóját az év végéig Európában is piacra fogják dobni 


Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését