Ötmillió autó készült a Kia zsolnai üzemében


A Kia Slovakia az ötmillió legyártott gépkocsiját ünnepli, amely mérföldkő a vállalat következetességének és innovációja révén elért sikerének bizonyítéka, amely jubileumi példány egy hibrid Sportage szerepében gördült le a futószalagról.

A Kia Slovakia immár több mint ötmillió darab gépjármű legyártását ünnepelhette meg nemrég. A jubileumra az ötmilliomodik autónak egy hibrid Sportage hobbiterepjárót választottak, ami nem véletlen, hiszen a zsolnai Teplicka nad Vahomban gyártott ötmillió járműből több mint 2,5 millió Sportage modell volt, amelyet a második generáció óta a Kia Slovakia üzemében gyártanak. Ezt a statisztikában szorosan követi a Ceed típusai, amelyekből eddig összesen több mint 2,1 millió készült ugyanitt.

„Az elmúlt két évtizedben megháromszoroztuk részesedésünket az európai autópiacon, az európai üzemünknek köszönhetően” – mondta Marc Hedrich, a Kia Europe elnöke a helyi ünnepségen. „A Szlovákiában gyártott Ceed és Sportage modellek óriási sikere valóban csodálatra méltó, hiszen Európa-szerte többször is a legkelendőbb modellekké váltak, ami a Kia által elért minőség bizonyítéka” – tette hozzá.

A Kia Slovakia jelenleg közel 1 500 Ceed és Sportage járművet gyárt naponta, amelyeket vonattal és kamionnal szállítanak el az ügyfelekhez. Az elmúlt években a Kia Slovakia fő exportországai továbbra is Nagy-Britannia, Németország, Svédország és Spanyolország volt. A vállalat továbbra is új technológiákat kíván befektetni és megvalósítani a termelés hatékonyságának és az alkalmazottak biztonságának növelése, a környezeti hatások csökkentése és az ügyfelek maximális elégedettsége érdekében. 2013-ban alapított alapítványa révén az autógyártó számos projektet támogatott az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem és a befogadás területén.

Az autógyártó jelenleg hozzávetőleg 3 800 embert foglalkoztat, átlagosan 11 éves munkavállalói megtartási arány mellett. A jelenlegi munkatársak közül több mint 1 300 alkalmazott dolgozik a Kia Slovakia-nál több mint 15 éve, így a cég az elmúlt 20 évben stabil munkaadóvá vált a régióban, ezzel pedig Zsolna városának, a környező településeknek és közösségeknek stratégiai partnerévé is vált. Szlovákiában a Kia az egyetlen autógyártó, amely hitelesített saját károsanyag-kibocsátási laboratóriummal és motorgyártó üzemmel rendelkezik, a személyzet a legmagasabban képzett mérnököket képviseli, akik mind az összeszerelési, mind a megmunkálási műveletekre szakosodtak. A Kia ezért az innováció és a fenntarthatóság élvonalában áll az európai autóiparban.

Ezen túlmenően a munkaerő elhivatottsága és hozzáértése, valamint a legkorszerűbb létesítmények lehetővé tették a Kia számára, hogy az európai vásárlók változó igényeinek is megfeleljen. A gyártó csapat technikai felkészültsége csak a környezetvédelem iránti elkötelezettségével párosul. Különböző kezdeményezésekkel a Kia az elmúlt évtizedben jelentősen csökkentette az egy gyártott autóra vetített ökológiai lábnyomát: 16 százalékos villamosenergia-megtakarítást, az újrahasznosított víz újrahasznosításával 35 százalékos vízmegtakarítást, és további intézkedésekkel 19 százalékos CO2-kibocsátást takarított meg. Végül fontos megjegyezni, hogy a Kia zsolnai gyára működéséhez 100 százalékban megújuló energiát használ.

„Szeretnék köszönetet mondani minden alkalmazottunknak, beszállítónknak és partnerünknek erőfeszítéseikért és elhivatottságukért: kemény munkájuknak köszönhetően ötmillió járművet sikerült gyártanunk Teplicka nad Vahomban” – mondta Geon Won Shin, a Kia Slovakia elnök-vezérigazgatója. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését