A Hyundai Puszanban nyitotta meg legújabb Motorstúdióját

A Hyundai Motorstudio Puszan Dél-Koreában káprázatos helyként szolgál az ügyfelek elkötelezettségének ösztönzésére és a vállalat formatervezési határai feszegetésének rendíthetetlen elkötelezettségét jeleníti meg.

Az ország második legnagyobb és tengerparti Puszan városában található Hyundai Motorstúdió immár a hatodik helyszín a koreai Szöulban, Goyangban és Hanamban, valamint a kínai Pekingben és az oroszországi Moszkvában működő létesítmények mellett. Témája a „Design to Live by” koncepció, amely azt kutatja, hogy a nagyszerű dizájn milyen módon inspirálja és gazdagítja az emberek mindennapjait.

A Hyundai Motor merész formatervezési elkötelezettségének megvilágítására szolgáló színtérként a vadonatúj létesítmény egész évben számos olyan művészi megközelítéssel igyekszik felkelteni a látogatók fantáziáját, amelyek megpróbálják megtörni az autóipar és más iparágak hagyományos elképzeléseit és korlátait.


Az új márkatér a puszani Kiswire által vezetett egykori drótkötélgyárban található, amely a helyi biennálé 2016-os megrendezése után művészeti és kulturális komplexummá alakult át. Az ötemeletes márkateret Choi Wook neves építész, a ONE O ONE építésziroda vezetője alkotta meg, aki drótokat és acélkereteket használt az építészeti tervezés és funkció kulcselemeként.

„A Hyundai Motorstúdió egy olyan tér, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy különböző olyan művészeti és kulturális tevékenységek révén megtapasztalják márkánkat, amelyek tükrözik a márkaidentitásunkat és jövőképünket” – mondta Cornelia Schneider, a Hyundai Motor alelnöke és globális marketingvezetője. „Reméljük, hogy a Hyundai Motorstúdió Puszan látogatói élvezni fogják a formatervezés erejének felfedezését azzal, hogy részt vesznek a készítés folyamatában és megismerhetik, ez hogyan újítja meg mindennapjainkat."

Hivatalos megnyitása alkalmából a Hyundai Motorstúdió Puszan június 27-ig megrendezi első „Reflexiók mozgásban” formatervezési kiállítását, amely arra hívja fel a látogatókat, hogy fedezzék fel és mérlegeljék az idő és a design kölcsönhatását a Hyundai „Haladás az emberiség számára” jövőképével összefüggésben.

A kiállítás a „reflexió” kettős jelentését vizsgálja a formatervezés tükrében. Először az a folyamat – az első vázlattól a késztermékig – amelyben a tervező tükrözi környezetét, hogy új dizájnt hozzon létre. A második a művészi, költői tervezési tapasztalat különböző érintkezési pontokon, amelyek a jelenre reflektálnak. A „Reflexiók mozgásban” tervezési élmény minden érzékszerv számára, a színnel, anyaggal, formával, fénnyel és árnyékkal való játék közben interakciót és mozgást biztosít.

A kiállítás öt fő érintkezési pontot mutat be a látogatók számára, hogy megtapasztalhassák azokat: Az „Örökség sorozat - Pony” az időtlen Hyundai Pony 1975-ös újraértelmezése; A „Szín és fény” a színek, a fények és az idő vizuális összjátéka; Az „Anyag” egy interaktív szobakitöltő szobor, amely emberközpontú formatervezési élményt nyújt; A „Prófécia” a jövőbeli villanyautós elképzelések erejének ábrázolása; a „Media Strings (2021)” pedig Jin-Yo Mok koreai művész kinetikus médiaművészeti installációja.

A kiállítás legizgalmasabb eleme a Pony újraértelmezése, amihez egy valódi első generációs Pony modellt restauráltak és modern elemekkel valódi múltat idéző villanyautóvá varázsolták. A vállalat nem részletezte az átalakított Pony elektromos hajtásának paramétereit, formailag viszont az első körlámpák, illetve a hátsó félig kockaforma lámpatestek és azok pixelmintázata erősen emlékeztet a Pony által inspirált IONIQ 5 modellre. ugyancsak a múltat idéző részlet a sárvédőkre kitett külső visszapillantók, amelyek azonban valójában az IONIQ5-ön látottakhoz hasonlóan tükörkamerák.  

A Hyundai Motorstúdió Puszan kreatív falán digitális média műalkotásokat is bemutat. A Matt For Pyke által vezetett brit digitális médiaművészeti csoport, az Universal Everything, a Run Run Forever című közös alkotása a Hyundai jövőbeli mobilitással és fenntarthatósággal kapcsolatos munkáit tárja fel. Más korábbi közös munkák is megjelennek a kreatív falon.

A Hyundai Motorstúdió Puszan számos inspirációs laboratóriumi programnak ad otthont a tanulási zónában, amelyek egyedi, kreatív formatervezési élményekre hívják a látogatókat. Ez lehetővé teszi a látogatók számára, hogy kreatív tanulási lehetőségek révén inspirálják egymást. Az inspirációs laboratóriumi programok tartalmaznak egy upcycling tanórát, amely segíti a gyerekeket és a felnőtteket a fenntartható formatervezésben gondolkodni, a villanyautó design tanórát pedig a jövő autótervezővé válni szándékozó fiatal felnőttjei számára tartják, a Pony kirakós órát pedig kifejezetten a gyermekek számára rendezik.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei