A Hyundai megnyitotta első E-pit töltőállomásait

A Hyundai Motor a hazai villanyautó-infrastruktúra bővítése érdekében összesen 12 darab E-pit töltőállomást hozott létre a fontosabb koreai autópályák mentén.

Az E-pit töltőpontokon található 350 kilowattos villámtöltők segítségével a 800 voltos fedélzeti rendszerrel felszerelt villanyautókat akár 18 perc alatt is fel lehet tölteni 80 százalékos szintre. Az autógyártó közleményében elmondta, hogy első körben 72 darab ilyen töltőpontot hoztak létre az ország autópálya-hálózata mentén. Ezeket a töltőket ráadásul nemcsak Hyundai vagy Kia modellek, de bármilyen kompatibilis csatlakozóval ellátott jármű használhatja.   

„A Hyundai csoport azt tervezi, hogy a villanyautók felhasználói élményeinek javításával, többek között ultragyors villámtöltők és fejlett töltési platformok segítségével vezető szerepet vállalnak a jövőbeli mobilitási piacon” – áll a vállalat sajtóközleményében.  

A töltőállomások megnyitó ünnepségét szerdán a Szöultól egészen a dél-Jeolla tartományi Muanig tartó Seohaean gyorsforgalmi út Hwaseong pihenőhelyén tartották meg. Az eseményen jelen voltak a vállalat tisztviselői, valamint a kormány képviselői és az állami fenntartású gyorsforgalmi utak üzemeltetője is.

Jin-kyu Park kereskedelmi, ipari és energiapiaci miniszterhelyettes gratuláló beszédében elmondta, hogy a közeljövőben gyorsabb töltőket kell felépíteni, hogy az elektromos járművekkel történő hosszútávú utazást a mostaninál is könnyebbé tegyék. Hozzátette, hogy jelenleg a villanyautós infrastruktúra a városi területekre, különösen Szöul fővárosra koncentrálódik. „A kormány készen áll olyan intézkedésekkel támogatni a helyi elektromos töltők piacának előmozdítását, mint például a kormány által támogatott KC tanúsításra jogosult termékek bővítése és támogatni fogja a töltőrendszerekben használt kulcsfontosságú elemek lokalizációjával kapcsolatos kutatásokat is." mondta Park.

Négy különböző autópálya 12 pihenőhelyére telepítve az E-pit állomások mindegyike hat-hat töltővel rendelkezik és éjjel-nappal működnek. A gyorsforgalmi utakon kívül a Hyundai Motor még ebben az évben nyolc új E-pit állomást tervez megnyitni, összesen 48 töltővel, a nagyobb városok stratégiailag fontos helyszínein. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei