A Hyundai elkötelezett a fenntartható motorsport iránt

A Hyundai Motor megerősítette azon törekvését, hogy fenntarthatóbbá tegye a motorsportot azáltal, hogy bejelentette az FIA Rali-világbajnokságban (WRC) történő 2022 utáni részvételét.

Kétszeres – és uralkodó – WRC-konstruktőri bajnokként a Hyundai Motorsport egy vadonatúj hibrid kihívót fejleszt ki a Hyundai i20 N utcai sportautóra alapozva, amelyet magát is közvetlenül befolyásolt a vállalat címvédő sikere a nemzetközi csúcsversenyek színterén. A Hyundai WRC-ben való részvételének kiterjesztése tükrözi a vállalat elkötelezettségét a „Haladás az emberiségért” elképzelése alapján a jövőbeni mobilitási ipar vezető szereplőjeként. Ennek a megközelítésnek a további támogatása lesz a Hyundai aktív szerepe az új teljesen elektromos PURE ETCR sorozatban is.

A bajnokság, amely az olaszországi Vallelunga versenypályán júniusban kezdődik, világszerte új mércét állít fel az elektromos autóversenyzésben és elősegíti a károsanyag-kibocsátás nélküli mobilitás átmenetének felgyorsítását. A Hyundai a teljesen elektromos, nagyteljesítményű Veloster N ETCR versenyautójával fog versenyezni, amelyet a Hyundai Motorsport tehetséges szakértői csapata fejlesztett ki a németországi Alzenauban.

„"A motorsport továbbra is rendkívül értékes tesztelési helyszín a Hyundai jövőbeli modelljeinek és technológiájának számára” – mondta Till Wartenberg, a Hyundai Motor alelnöke, az N márkamenedzsment és a motorsport alosztályának vezetője. „Feltétlenül fontos, hogy fenntarthatóbb megoldásokat alkalmazzunk, ezért örömmel látjuk, hogy a WRC új hibrid szabályozásokkal ebbe az irányba halad, amelyek relevánsabb kapcsolatot hoznak létre a mi utcai járműtechnikánkkal. Nem szabad lebecsülni azt a pozitív hatást, amelyet a motorsport tevékenységek gyakorolnak nagyteljesítményű N márkánkra és anyavállalatunkra. a Hyundaira is; ez az ideális platform, amelyen a jövő technológiáját fejleszthetjük, miközben bemutatjuk a Hyundai modellek vezetésének valódi szenvedélyét és élményét. Legyen szó akár a Veloster N ETCR-ről, akár a Hyundai i20 N-re épülő hibrid WRC kihívóról, elkötelezettek vagyunk annak bemutatása mellett, hogy az élvonalbeli technológia hogyan kombinálható a fenntarthatóbb megoldásokkal az autósportban." 

A Hyundai a világelső mobilitási technológia fejlesztése iránti elkötelezettsége a Hyundai Motorsport és a Hyundai nagyteljesítményű N sportmárkája közötti technológiai kereszteződésen alapszik. A jövőbeli N szériamodellek közvetlen haszonélvezői a Hyundai innovációinak tesztelésére szolgáló motorsport részvételének.


A Veloster N ETCR, amellyel a Hyundai Motorsport megméretteti magát az első PURE ETCR szezonban, maga az észak-amerikai Veloster N modell erősen módosított változata, biztosítva ezzel a fejlesztési ciklus zökkenőmentes működését. A PURE ETCR lehetőséget nyújt a Hyundai számára, hogy a legszélsőségesebb körülmények között a végsőkig feszítse villamosítási rendszereit.

A WRC és a PURE ETCR révén a Hyundai nemcsak a versenyképes motorsport színpadán mutatja be nagyteljesítményű képességeit, amelynek célja a Hyundai Motorsport bajnoki státuszának fokozása, hanem arra is törekszik, hogy ezt a teljesítményt a lehető legkörnyezetbarátabbá tegye.

„A WRC iránti elkötelezettségünk kiterjesztésével és a PURE ETCR-ben való részvétellel demonstráljuk szándékunkat a mobilitás jövőjének irányítására és legitimitást adunk a ’Haladás az emberiség számára” elképzelésünknek” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke és marketing igazgatója. „Ezek a sorozatok a tökéletes platformot jelentik, amelyből a Hyundai össze tudja kapcsolni a környezeti és fenntarthatósági üzeneteit a motorsport-kontextusban, összefogva márkánk fejlődésének és teljesítményének pilléreit. Egyértelműek a céljaink a jövőorientált technológiák kifejlesztése és a tisztább, zöldebb versenyzés előmozdítása, valamint a motorsport révén a globális Hyundai márka új demográfiai közönség megcélzása iránt.” 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei