A Hyundai átadta első emeletes elektromos buszát

A Hyundai Motor a koreai Incshon repülőtér nyilvános töltőállomásán átadta első emeletes elektromos autóbuszát, amelyet jövő héttől menetrend szerint használatba is vesznek. 

A most átadott emeletes elektromos autóbuszt a Szöul és Incshon közötti járatokat üzemeltető Incheon Advanced Transportation vállalat veszi szolgálatba. A Hyundai Motor azt tervezi, hogy még az első félévben 20, míg a második félévben további 20 darab ilyen elektromos autóbuszt biztosít a koreai Incshon, Gimpo, Hwaseong, Namyang és Yongin városok közlekedési vállalatai részére. 

A most leszállított tisztán elektromos emeletes autóbusz típusát a Hyundai Motor még 2019-ben mutatta be. A Hyundai Elec-City autóbuszának emeletes változata 12 990 mm hosszú, 3 995 mm magas és 2 490 mm széles, fedélzetén pedig 59 ülőhelyet alakítottak ki. A buszt egy nagyhatékonyságú vízhűtéses 384 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátorcsomaggal szerelték fel, amivel annak hatótávja eléri a 447 km-t. A busz két példánya jövő héttől a Songdo és Incshon közötti menetrendszerinti útvonalon közlekedik majd. 

Az utasok biztonsága érdekében a Hyundai Motor számos modern kiegészítőt épített be az autóbuszába. Ilyen a Járműdinamikai Vezérlő (VDC) Rendszer, amely csúszós utakon is segít megőrizni a jármű stabilitását, valamint a buszt Frontális Ütközésmegelőző Rendszerrel is ellátták, amely egy esetleges ütközés előtt figyelmezteti a vezetőt, illetve akár önállóan fékezve igyekszik a balesetet megelőzni.

„Az emeletes elektromos buszok bemutatása várhatóan hozzájárul majd a városok levegőminőségének javításához és a dugók enyhítéséhez” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője az átadáskor. „A vállalat a jövőben is folytatni kívánja az olyan környezetbarát járművek fejlesztését és szállítását, amilyen például a most átadott emeletes elektromos busz is.”  

Forrás: hmgjournal.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei