Érkezik a Hyundai első pickupja

A Hyundai most nyilvánosságra hozott néhány sejtelmes fotót a vadonatúj Santa Cruz platós kisteherautójáról, amely várhatóan még áprilisban hivatalosan is bemutatkozik a nagyközönségnek.

A Hyundai Motor America bemutatta a régóta várt Santa Cruz Sport Adventure Vehicle első előzetes vázlatait, amelyet a vállalat Sportos Kalandjármű, azaz Sport Adventure Vehicle (SAV) kategóriába sorol. A 2022-es Santa Cruz új teret nyit meg a hobbiterepjárók, teherautók és crossoverek szegmensében azáltal, hogy semmi máshoz nem fogható új járműkategóriát kínál az Egyesült Államok piacán. 

A Santa Cruz leginkább a Tucsonra emlékeztető merész, mégis kifinomult formatervvel, erőteljes és hatékony hajtáslánc-lehetőségekkel, rugalmasan alakítható nyitott platóval, élvonalbeli csatlakoztathatósággal és rendkívül jól manőverezhető összkerékhajtású platformmal rendelkezik, amely egyaránt otthonos városi és kalandorientált környezetben. A Santa Cruz összeszerelését idén nyártól az alabamai Montgomeryben működő Hyundai gyárban kezdik meg.

Mivel az autót elsősorban az Egyesült Államok piacára szánja a Hyundai, ezért valószínű, hogy a Santa Cruz a nagyobb Santa Fe 2.5 literes 191 lóerős szívó, illetve annak turbóval 277 lóerőre felerősített változatát kapja meg, de az sem elképzelhetetlen, hogy a Hyundai 3.5 literes V6-os erőforrása is a kínálat része lesz. Ezenkívül akár a Hyundai új 1.6-os hibridje is bekerülhet az autó orrába, amivel a Santa Cruz még Európában is megfelelő lehetne.

„A Santa Cruz merész stílusával egy teljesen új szegmenst nyit meg mind a Hyundai, mind az autóipar egésze számára” – mondta Jose Munoz, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „A nyitott plató rugalmassága a zárt kabin biztonságával párosulva kalandorientált vásárlóink mindennapos igényeit kielégíti, míg az erőteljes és hatékony motorok és a kiváló manőverezhetőség biztosítja, hogy öröm vezetni városi vagy akár off-road terepen. Ügyfeleink csodálkozni fognak azon, hogyan tudtak boldogulni azelőtt, mielőtt megvették volna az autót.”

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei