A Hyundai és az SK csoport a hidrogén-üzletágban is együttműködik

A Hyundai Motor Group az SK csoporttal együttműködve segítené elő 1 500 üzemanyagcellás jármű leszállítását, a hidrogén- és  elektromos járművek nagysebességű töltési infrastruktúrájának létrehozását, valamint a K-Hidrogén Tanács koreai változatának létrehozásának támogatását.

 A Hyundai Motor Group és az SK Group az SK Incheon Petrochemical vállalatnál Incheonban márciusban tartott egy megbeszélést, ahol mindkét csoport kulcsfontosságú vezetői tanácskoztak és megvitatták a hidrogén ökoszisztéma bővítésének módjait. A két vállalat egyetértett abban, hogy a hidrogén tiszta energia, amely elengedhetetlen tényező a fenntartható társadalom megvalósításához szükséges széndioxid-semlegesség érdekében, és ugyanazon a napon tárgyalásokat folytattak az együttműködés olyan területeinek aktív feltárása érdekében, ahol üzleti szinergia jöhet létre a két csoport között.

Annak érdekében, hogy a jövőben bővítsék a hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás járművek kínálatát, különféle üzleti modellek megvalósítását tervezik. Elsőként az SK-csoport üzemeltetésében lévő 1 500 járművet fokozatosan üzemanyagcellás járművekre cserélik le, amelyekett a Hyundai Motor gyárt le számukra. A Hyundai Motor Group hidrogén haszongépjárműveket, például 2022-től hidrogénüzemű teherautókat, 2024-től pedig hidrogénes traktorokat szállítana a vállalatnak, amelyek felhasználásának módjait is megvitatták.

A két csoport emellett az üzemanyagcellás és az elektromos járművek nagysebességű töltési infrastruktúrájának kiépítésén is dolgoznak. Még 2021-ben egy-egy darab haszongépjárművek részére létrehozott hidrogéntöltő állomást telepítenek az SK Truck House incheoni, illetve ulszani logisztikai szolgáltató központjához és kidolgozzák az SK országos benzinkút-hálózatához telepítésre kerülő hidrogéntöltő állomások részletes együttműködési terveit is. Ezen felül együttműködést terveznek a környezetbarát autók töltési infrastruktúrájának bővítése érdekében, megvitatva az elektromos járművek (200 kW körüli teljesítményű) villámtöltőinek telepítését az SK benzinkutaknál.

A két csoport az első félév során szorgalmazzák a „K-Hidrogén Tanács" tanácsadó testületének felállítását, amely a vezérigazgatók konzultációs testületeként a hazai vállalatok közötti együttműködés érdekében a hidrogénüzletág területén tevékenykedik. A Hidrogén Bizottság koreai változatának várhatóan a koreai vállalatok hidrogénüzletágai kapacitásának megerősítésével és üzleti területeik bővítésével változatos szerepe lesz a hidrogénalapú társadalom megvalósításának előmozdításában.

A Hyundai Motor Group szorosan együttműködött az SK csoporttal a környezetbarát járművek ágazatában azáltal, hogy az SK Innovation leányvállalatot a Hyundai Motor és a Kia E-GMP (Electric-Global Modular Platform) elektromos járműplatformjának elsődleges akkumulátor-szállítónak választotta. Az SK Group tavaly decemberben bejelentette azt is, hogy a hidrogénüzletágak új generációs energiával történő intenzív támogatása és a hidrogén-ökoszisztéma kiépítése érdekében hidrogén-üzleti csoportot indít Korea hidrogénüzletágainak fejlesztésével és a globális piacokra történő belépéssel.

„Arra számítunk, hogy a hidrogén a széndioxid-semleges korszakban általános energianemként szolgál majd, mivel nemcsak energiaforrásként, hanem energiatárolóként is felhasználható" – mondta Eiu-sun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke.  

Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei