A Hyundai csoport közzétette eredményeit és céljait

A Hyundai csoport két legnagyobb autómárkája, a Hyundai Motor és a Kia vállalatok nyilvánosságra hozták 2021-ben elért eredményeiket, valamint a 2022-re tervezett legfontosabb célkitűzéseiket. 

A Hyundai csoport két autómárkája összesen 6,67 millió darab autót értékesített 2021 során, amivel 3,7 százalékkal maradtak el az eredetileg tervezett 6,92 millió darabtól. Ennek hátterében nagyrészt a chiphiány állt, amely visszafogta a járművek gyártását. A koreai autógyártó csoport arra számít, hogy járműeladásai 2022-ben újra fellendülnek, ezért a tavalyinál 12 százalékkal több, összesen 7,47 millió autó eladását irányozták elő. 

A Hyundai csoport nagyobbik autógyártó leányvállalata, a Hyundai Motor a pandémia és az ellátási lánc problémái ellenére 3,9 százalékkal több autót tudott értékesíteni, mint egy évvel korábban. A vállalat proaktív és piacspecifikus stratégiája, valamint a hobbiterepjárók és környezetbarát modellkínálatának köszönhetően Dél-Koreán kívül 7 százalékkal több, összesen 3.164.143 darab autót tudott értékesíteni. Dél-Koreában azonban a félvezetőhiány miatt 7,7 százalékkal kevesebb, összesen 726.838 db járművet tudtak értékesíteni.

2021-ben a Hyundai első dedikált tisztán elektromos IONIQ 5 modellje sikeres bevezetésének köszönhetően ugrásszerűen meg tudta kezdeni a villamosításra átállását. A vállalat pozitív értékesítési eredményei ellátási láncának stratégiai irányításának köszönhető a folyamatos világjárvány, a félvezető-ellátási probléma és a nyersanyagárak ingadozása okozta kihívásokkal teli üzleti környezet közepette.

Mivel az autókereslet 2022-ben az iparágban tapasztalható erősödő verseny közepette világszerte fellendül, a Hyundai jövőre az egyes régiókra szabott optimalizált üzleti stratégiákkal 4,32 millió darabot kíván értékesíteni világszerte. A vállalat 3,59 millió darabot a külföldi piacokon és 732 ezer darabot Koreában kíván eladni.

A vállalat különféle intézkedéseket továbbra is végrehajt annak érdekében, hogy ügyfeleiről gondoskodjon és a világ legjobb termékeit kínálja az igényeiknek megfelelően. Ezen túlmenően a vállalat azt tervezi, hogy megerősíti globális vezető szerepét a környezetbarát mobilitás piacán az érkező IONIQ elektromos modellek és a Genesis luxusmárka elektromos GV70 modelljének bevezetésével.

Eközben a Kia vállalat 2021-ben összesen 2 777 056 gépkocsit adott el, ami 6,5 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A Kia eredményei tavaly a Koreán kívüli piacain 9,1 százalékkal 2 242 040 darabra nőttek az előző évhez képest. Koreában összesen 535 016 darabot értékesítettek. 

A 2021-es globális eladási toplistát a Sportage hobbiterepjáró vezette 363 630 értékesített darabbal, ezt követi a Seltos kisterepjáró 298 737 darabbal és a Forte (Koreában K3) limuzin 240 627 darabbal. A növekedés elsősorban itt is a Kia hatékony ellátási lánc-kezelési stratégiáinak és az új modellek, köztük a Kia EV6 sikeres bevezetésének is köszönhető. 

2022-ben a Kia összesen 3,15 millió példányt kíván eladni világszerte. Régiók szerint a Kia 562 ezer autó eladására számít Koreában, míg 2,59 millió járművet a Koreán kívüli piacokon kíván értékesíteni. A Kia azt tervezi, hogy 2022-ben is fenntartja értékesítési lendületét azáltal, hogy optimalizált gyártási terveivel minimalizálja az ellátási lánc megszakításainak hatását, miközben egyedülálló, elektromos mobilitási kínálatával biztosítja vezető szerepét az elektromos járművek globális piacán. Idén a Kia számos olyan régóta várt modellt mutat be, mint például a Kia EV6 GT és a vadonatúj Niro, tükrözve a vállalat fenntartható mobilitási megoldások szállítójává válása iránt elkötelezettségét.

Forrás: hyundai.news/, kianewscenter.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei