A Hyundai kiterjesztette együttműködését Bertrand Piccard környezetvédővel

A Hyundai Motor bejelentette, hogy további 18 hónappal meghosszabbítják páneurópai együttműködésüket Bertrand Piccard svájci felfedezővel és környezetvédővel, aki már 2020 közepe óta a Hyundai Motor Europe márkanagykövete. 

A jelenlegi együttműködést megelőzően Piccard a Hyundai Motor France márkanagykövete volt. Az együttműködés részeként Piccard eddig egy Kona Electric villanyautót használt a mindennapokban. A Hyundai egyik legnépszerűbb elektromos járműve, a teljesen elektromos kiskategóriás crossover modellből csak Európában több, mint 108 ezer darabot vásároltak eddig.

Az együttműködés folytatásaként Piccard a díjnyertes IONIQ 5 villanyautóval folytatja útját, amely nemrégiben elnyerte a „2022-es Év Autója” díjat Svájcban. A teljesen elektromos, középkategóriás crossover nemcsak az IONIQ, a Hyundai dedikált villanyautó-márkájának első modellje, hanem az első olyan Hyundai modell is, amely a Hyundai Motor Group elektromos globális moduláris platformjára (E-GMP) építkezik. Az IONIQ 5 belső terében környezetbarát anyagok, ultragyors 800 V-os töltés, V2L (Vehicle to Load) kétirányú töltési lehetőség és WLTP szerint akár 481 kilométeres hatótávolság is megtalálható.

„A Bertrand Piccard és a Hyundai Motor osztozik úttörő szellemiségében, amely a mobilitás forradalma iránti elkötelezettségünket táplálja” – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „Bertrand Piccarddal együtt, akivel további 18 hónappal meghosszabbítottuk együttműködésünket, a Hyundai jelentős szerepet fog játszani a tiszta mobilitás által fémjelzett világ kialakításában. Ez az együttműködés továbbra is változásokat fog előmozdítani nemcsak Európában, hanem szerte a világon." 

Tudósként, pszichiáterként, aeronautaként, feltalálóként és felfedezőként Bertrand Piccard úttörő szerepet tölt be az innovatív mobilitási megoldások terén. A mai kihívások fenntartható megoldásainak előmozdítása érdekében létrehozta a környezetvédelmi nonprofit Solar Impulse Alapítványt. Az intézményen keresztül Piccard több mint ezer megoldást dolgozott ki a tiszta és gazdasági növekedés előmozdítása érdekében, miközben a fenntarthatósági kihívásokra is megoldást talál.

„Szilárdan hiszek a tiszta mobilitási megoldásokban és a Hyundai vezeti az autóiparágat, ami az elektromosítást illeti” – mondta Bertrand Piccard, a Hyundai Motor Europe márkanagykövete. „Izgatottan várom, hogy folytathassam a Hyundai-jal való együttműködésemet az akkumulátoros és hidrogénüzemű autók népszerűsítése érdekében. Az IONIQ 5-tel a Hyundai egy igazi korszakalkotó modellt hozott létre. Alig várom azokat az izgalmas tevékenységeket, amelyeket terveztünk, miközben folytatjuk a vállalat jövőbeli mobilitási üzenetének terjesztését." 

Piccardot azért választották a Hyundai Motor Europe márkanagykövetének, mert őt és a vállalatot összeköti az innovációs szellemiség, valamint az elektromobilitás és a fenntartható jövő víziója. Az együttműködés eddigi ideje alatt számos, a Hyundai márkával közös kibocsátásmentes mobilitáshoz kapcsolódó projekten dolgozott. Ezek között részt vett a Hyundai kéthetente jelentkező „Are There We Yet? podcast műsorában, egy háromrészes sorozat keretében a Discovery csatornával közösen a zéróemissziót középpontba helyezve bemutatták Európa legbefolyásosabb helyszíneit, valamint számos rendezvényen és kerekasztal-beszélgetésen vett részt és képviselte a környezetbarát álláspontokat. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei