Hivatalosan is megnyílt a Hyundai új indonéz üzeme

A Hyundai Motor Manufacturing Indonesia (HMMI) hivatalosan is megkezdte termelését Indonéziában, ahol elsőként a Hyundai Creta frissített változata hagyta el a futószalagokat. 

A hét elején a HMMI hivatalosan is megkezdte s Hyundai Creta modell sorozatgyártását. Ez a történelmi jelentőségű esemény kicsivel két évvel azután történt meg, hogy a Hyunda i2019 november 26-án bejelentette, hogy megállapodott az indonéz kormányzattal arról, hogy egy új üzemet létesítenek a délkelet-ázsiai országban, amelyre a koreai vállalat 2030-ig 1,55 milliárd dollárt fog költeni. 

„A Hyundai Motor Manufacturing Indonesia (HMMI) ma az első, Indonéziában készült Hyundai Creta modell sorozatgyártásának megkezdését ünnepli" – írja a Hyundai közleményében. „Ez az esemény a HMMI egyfajta elismerése is minden érdekelt fél számára, különösen az alkalmazottaknak és a helyi partnereknek, akik minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a Hyundai Motor végre elérje ezt a különleges napot.”

Az indonéziai Bekasiban, Nyugat-Jáva államban található gyár építési munkálatai 2021 decemberében fejeződtek be. A gyártóüzem egy 77,7 hektáros területen épült, amelyből az üzem építési területe 18,8 hektár. A gyár évente 150 ezer autót tud előállítani. Az indonéziai gyárépítés befejeztével a Hyundai most megkezdte az első, Indonéziában készülő Hyundai modell, az indonéz autósok igényei szerint módosított Hyundai Creta összeszerelését. A Creta mellett 2022-ben a Hyundai IONIQ 5 elektromos modelljét, valamint egy új egyterű modellt is gyártásba veszi.

Az új gyár számos kifinomult tulajdonsággal rendelkezik, beleértve a teljes légkondicionálást, illetve összesen 409 robotot használnak az itt készülő autók összeszereléséhez. A Hyundai gyár olyan hűtési rendszert használ, amely dolgozói számára kellemes körülményeket tud teremteni, ami főként az figyelembe véve fontos tényező, hogy a Bekasi térség időjárása köztudottan nagyon meleg.

Ezenkívül a Hyundai cikarangi gyárában mintegy 8 900 napelempanelt szereltek fel, amelyek akár 3 500 kWh elektromos teljesítményt is képes előállítani. A napelemek használatával pedig akár 3 289 tonna CO2 kibocsátáscsökkentést is el lehet érni.

Az itt készülő Hyundai Creta 1.5 literes 115 lóerős szívóbenzines motorral rendelkezik, amelyhez a hatfokozatú hagyományos kézi váltó mellett egy fokozatmentes iVT automata egység is elérhető. Az átdolgozott frontrész mellett az új Creta belső terében 10,25 colos LCD műszeregység, Bluelnk rendszerrel is kiegészített 8 colos központi multimédia rendszer, panoráma napfénytető, hangulatfény és akár szellőztethető első ülések is helyet kaptak.  

Forrás: oto.detik.com, cnnindonesia.com


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei