A Hyundai excentrikus droidjával új mobilitási platformot hozott létre

A Hyundai Motor Group bemutatta a Mobil Excentrikus Droidot (MobED), egy vadonatúj és úttörő kis mobilitási platformot, amely a legmodernebb robottechnológiákat alkalmazza.

A MobED innovatív kialakítású. Lapos, négyszögletes szerkezete négy nagy, független felfüggesztéssel rendelkező keréken gurul, amely még lejtős és egyenetlen utakon is optimális testtartást és stabil mozgást tesz lehetővé. Ez a felfüggesztés lehetővé teszi a platform számára, hogy a tengelytáv és a kormányzási szögek szabad beállításával bonyolult városi környezetben is könnyedén közlekedjen. 

„A MobED platformot azért fejlesztettük ki, hogy leküzdjük a rendelkezésre álló beltéri vezető- és kiszolgálórobotok korlátait, miközben a platform általános mobilitásának drámai javításával maximalizáljuk a használhatóságát a városokban” – mondta Dong Jin Hyun, a Hyundai Motor Group Robotikai Laborjának vezetője. „Azt is tekintetbe fogjuk venni, hogy felmérjük a MobED potenciális felhasználói igényeinek bővítését és felhasználjuk azt az ilyen típusú technológiához." 

Az innovatív technológiákkal, köztük a fejlett „excentrikus kerékhajtással” és a csúcstechnológiás kormányzási, fék- és magasságszabályozó rendszerekkel felszerelt MobED alkalmazkodóképes és különféle útfelületeken és környezetben optimális pozíciót vesz fel. Az egyes kerekekre szerelt három motor elég erőt és pontos kormányzást biztosít a kerekeknek, miközben szabályozza a platform általános pozícióját.

Az egyedi erő- és kormányvezérlő rendszerekkel felszerelt egyes kerekek intelligens tervezési elrendezése, lehetővé teszi a helyben történő megfordulást és bármilyen irányú mozgást, ami rendkívül hatékony mobilitást tesz lehetővé szűk helyzetekben is. Az excentrikus mechanizmuson alapuló pozíció-szabályozó rendszer a testhelyzetet is stabilizálja azáltal, hogy az egyes kerekek magasságát a talaj környezetének megfelelően állítja be. A MobED 12 colos pneumatikus abroncsai tovább segítik az ütések és rezgések elnyelését.


A MobED 67 cm hosszú, 60 cm széles, 33 cm magas és 50 kg súlyú. Tengelytávja 65 cm-re bővül a nagysebességű haladás optimális stabilitása érdekében, majd 45 cm-re csökken az összetettebb környezetekben történő alacsony sebességű manőverekhez. Maximális sebessége 30 km/óra, ami egyetlen feltöltéssel körülbelül négy órányi működést tesz lehetővé 2 kWh akkumulátorkapacitás mellett.

A legteljesebb sokoldalúságra és modularitásra tervezett MobED a felszerelt eszköztől függően különféle feladatokra használható. A Hyundai csoport szerint a platform kerekek állíthatósága, kompakt karosszéria-mérete és alacsony vibrációs képessége optimális technológiai megoldást jelent kiszállításhoz, az idegenvezetéshez vagy akár a filmezéshez. Kiemelkedő manőverezhetőségének köszönhetően a platform beltéren és kültéren működő szervizrobotokhoz is használható. A MobED mobilitási eszközként is felhasználható idősek vagy fogyatékkal élők számára, amennyiben a platform kellően meg van emelve ahhoz, hogy az emberekhez kapcsolhassák. Az eszközt akár babakocsiként vagy szabadidős járműként is fel lehet használni.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei