Díjazták a Hyundai IONIQ 5 V2L rendszerét

A Hyundai új IONIQ 5 modelljét már számos kiemelkedő tulajdonsága miatt díjazták eddig, a listához most pedig az amerikai Popular Science díja is csatlakozik, amellyel az autó V2L rendszerének technológiáját ismerték el. 

A dél-koreai Hyundai év elején bemutatott IONIQ 5 újdonsága az idei év során folyamatosan a címlapokon szerepelt és begyűjtötte a legnagyobb elismeréseket. A teljesen elektromos crossover teljesen eltávolodott a korábbi, hibridként, plug-in hibridként és elektromos változatban kapható Ioniq típustól, ez ugyanis az első modell a Hyundai új kialakítású IONIQ modellcsaládjában, amely kifejezetten elektromos hajtásláncra épül.

Ám az amerikai Popular Science tudományos magazint leginkább az IONIQ 5 Jármű-Töltés (Vehicle-to-Load – V2L) rendszhere nyűgözte le. A magazin „Egy elektromos autó, amely erőműként is funkcionál” cikkében az IONIQ 5-öt a Popular Science szakértőiből és szerkesztőiből álló zsűrije a V2L képességéért méltatta, amely „akár tárolt elektromos energiájának akár 80 százalékát képes felhasználni és szinte bármit képes ellátni árammal, ami szabványos tápkábellel rendelkezik – Úgy képzelhetjük, mint egy hatalmas, kerekeken lévő akkumulátorcsomag.”

„Az IONIQ 5 csúcstechnológiás V2L technológiájával, amely kerekeken gördülő töltőként szolgál, a vezetők mostantól árammal láthatják el elektromos eszközeiket, csomagteres bulijaikat, kempingezéseiket, áramkimaradás esetén otthonaikat és még más elakadt elektromos járműveket is” – mondta Olabisi Boyle, a Hyundai Motor észak-amerikai szervezetének terméktervezésért és mobilitási stratégiáért felelős alelnöke.

Ez a legújabb elismerés csupán egyike annak a számtalan temérdek díjnak, amelyet ez a villanyautó az elmúlt hónapok során megszerzett. Csupán az elmúlt egy hónap során az IONIQ 5 elnyerte az Év Német Autója díjat az „Új energia” kategóriában, majd összetettben is, a Green Car Journal az Év Zöld SUV-jának választotta, illetve bekerült az Európai Év Autója döntőjébe is.

És miután az októberi online rendelések megnyitása után néhány órán belül elkelt az első ausztrál szállítmány összes darabja, a Driven magazin Bryce Gaton kritikájában az Ioniq 5-öt „Egy elektromos jármű, amely képes ellátni az eszközeinket” címet adta cikkének és így foglalta össze tapasztalatait: „Az IONIQ 5-tel egy tágas, igényes hangulatú, tisztán elektromos járművet hoztak létre, amely minden tekintetben megfelel az igényeknek, vagy akár jobban is, mint a fosszilis tüzelőanyaggal működő riválisai."

Az 1872-ben alapított Popular Science Amerika egyik legrégibb és legmegbízhatóbb magazinja. A Popular Science öröksége az, hogy úttörő újításokat és felfedezéseket tár olvasói elé, demisztifikálja a világot, és mindent megvizsgál, a mélyűr csodáitól kezdve a hétköznapi alapelemek titkos életéig. A Popular Science a tudományt és a technológiát vonzóvá, megközelíthetővé és befogadhatóvá teszi, hogy az olvasók, hallgatók és nézők bekapcsolódjanak a körülöttük lévő világba. 

Forrás: thedriven.io, hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését