Első fotókon a Hyundai Accent új generációja

Svédország északi szegletében jelenleg zajlik a Hyundai téli tesztprogramja, amelyen legutóbb több más új modell mellett a kompakt Accent legújabb generációja is megjelent.    

A Hyundai Accent sokáig a vállalat európai kínálatának oszlopos tagja volt, azonban a kifejezetten Európának szánt i30 megjelenésével hirtelen eltűnt a helyi kínálatból. A Hyundai azonban más régiókban, így pl. Kínában, Indiában, Oroszországban és Mexikóban különböző típusnév alatt továbbra is kínálja kompakt négyajtós limuzinját. Ennek most futó generációja még 2016-ban jelent meg, ezért már bőven esedékes az új modell megjelenése. 

Az Accent következő generációs modelljének prototípusa természetesen vastag álcázást visel, annyi azonban látszik rajta, hogy az új modell megjelenésével a nagyobb Elantra modell nyomdokába lép. A részletek persze rejtve maradtak, annyi viszont egyértelműen látszik, hogy a szélesre húzott hűtőmaszk mellett a fényszórók viszonylag alacsonyan helyezkednek el. Az első lökhárító szögletesnek tűnik, de a részleteket az álca jól elrejti.    

Az autó profilja kicsit árulkodóbb, ahogy az áramvonalas karosszériát és a markáns oldalvonalat láthatjuk. A modell emellett emelkedő övvonalat és egy olyan C oszlopot is kapott, amellyel a nagyobb Elantra modellre emlékeztet. A hátsó kialakítás az álcázás ellenére a körbefutó lámpatesteket és a szögletes csomagtérajtót is láthatóvá teszi. Ezekkel a részletekkel az új Accent nagyobb testvérénél kevésbé mutatja magát agresszívnek.  

Az új Accentről egyelőre keveset lehet tudni, de a pletykák szerint az új generációs modell 1.5 literes benzines és dízelmotoros változatokban érkezik, amelyekhez bizonyos piacokon lágyhibrid technológiát is társítanak. Az új modell várhatóan továbbra is elsősorban a fejlődő piacokon kerül bemutatásra, arra viszont kevés az esély, hogy Európába is visszatérjen.  

Az Accent egyelőre a Hyundai amerikai kínálatának is része, ám esélyes, hogy az új modell világpremierjét követően már ott sem lesz kapható. A hobbiterepjárók és crossoverek népszerűségének előretörésével ugyanis az Accent eladások 2016 óta zuhannak, így az akkor még csaknem 80 ezer darabos Accent eladások 2019-re 26 ezer alá csökkent, míg tavaly már csak 19.614 db kompakt limuzint tudtak eladni az USA hatalmas piacán.  

Forrás: carscoops.com

 Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését