Indonéziában is gyártásba kerül a Hyundai IONIQ 5

A Hyundai Motor nemrég a vállalat pénzügyi eredményeit bemutató konferenciabeszélgetésen bejelentette, hogy IONIQ 5 villanyautója hamarosan az indonéziai vadonatúj gyártóbázisán is készülni fog.  

A Hyundai Motor Manufacturing Indonesia hivatalosan 2022. január 17-én kezdte meg a termelést. első modellje pedig a helyi igényekhez igazított frissített Creta kisterepjáró. A benzines modell mellett azonban a gyár termékpalettája hamarosan egy teljesen elektromos modellel fog gazdagodni. 

„Az indonéz gyártóüzem január közepén kezdte meg az ötszemélyes Creta hobbiterepjáró szériagyártását” – mondta Tae-sik Yoon, a Hyundai Motor képviselője. „Márciusban pedig kezdetét veszi az IONIQ 5, Indonézia első helyben gyártott elektromos autójának sorozatgyártása is. Indonézia első villanyautó-gyártójaként azt tervezzük, hogy megelőzzük az indonéz villanyautók piacát, mielőtt az ázsiai-csendes-óceáni autópiac teljes mértékben áttérne a villamosításra.”

Indonézia a villanyautó-termelés helyi központjává kíván válni a jövőben, ahol a Hyundai eddig is kínálla a vállalat Kona és Ioniq Electric modelljeit. A Hyundai a tavalyi év során növekvő eladásokat regisztrált az indonéz tisztán elektromos járművek piacán, ahol a márka az Indonéz Autóipari Szövetség adatai szerint 87,4 százalékos piaci részesedést szerzett. 

A tavaly Indonéziában értékesített 693 db elektromos jármű közül 605 darabot a Hyundai modelljei tették ki. Ebből 366 db volt a Kona Electric, míg az Ioniq Electric modellből 239 darabot tudtak értékesíteni. Ezen két modellhez csatlakozik idén márciustól a IONIQ 5 crossover, amely helyi gyártásban készülve jutányosabb árcédulával rendelkezhet, mint a Koreából importált modell. 

Az indonéz kormánnyal és más stratégiai partnerekkel együttműködve a Hyundai több mint 180 helyen telepített elektromos járműveket kiszolgáló töltőállomásokat Indonéziában, Szumátrától Pápuáig. Ezzel egyidejűleg a Hyundai több alkalommal is proaktívan felhívta indonéz vásárlói  figyelmét az elektromos járművek birtoklásának előnyeire és arra, hogy az elektromos járművek bárki hétköznapi életstílusának részei lehetnek.

Ezen túlmenően a Hyundai elektromos járművek ökoszisztémájának kiépítésében vállalt hosszú távú eltökéltségét bizonyítva együttműködési megállapodást kötött az az LG Energy Solution vállalattal, amellyel stabil akkumulátor-ellátást biztosít az itt készülő elektromos járművek számára. Az LG ugyanis egy akkumulátorcella-gyártó üzemet fog létrehozni a nyugat-jávai Karawang városában, amely várhatóan 2024 elején fejeződik be.

Forrás:  businesskorea.co.kr, otomotif.kompas.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését