Koreában már hatüléses Hyundai Santa Fe is rendelhető

A Hyundai Motor Dél-Koreában bemutatta a Santa Fe 2022-es modellévű változatát, amelynek legnagyobb újdonsága, hogy immár hatszemélyes változatként is elérhető lesz. 

A Hyundai Motor zászlóshajójának számító családi Santa Fe hobbiterepjáróját kiváló termékminősége és ár-érték aránya miatt a vásárlók már évtizedek óta folyamatosan kedvelik. A Hyundai legnagyobb és egyik legnépszerűbb hobbiterepjárójából, a Santa Féből a típus 2000-es piacra dobása óta több mint 1,35 millió darab kelt el. A 2018-ban leleplezett negyedik generációs Santa Fe modell tavaly júliusban bemutatott és novemberben piacra vezetett ráncfelvarrott változatából nagyjából 70 ezer példányt adtak el.  

A most bemutatott 2022-es modellévű Hyundai Santa Fe azzal bővíti tovább a vásárlók választási lehetőségét, hogy az eddigi öt- és hétszemélyes konfigurációk mellett mostantól hatüléses változatban is elérhetővé válik. Az új változatban a második sor padját és támláját kicserélték és azok helyére két főnöki fotelt helyeztek el, így a hátul utazók gyakorlatilag az első sorban ülőkkel azonos kényelmet és teret élvezhetnek, amihez a karfák és az ülésfűtés is hozzájárul. Ez az opció Koreában 750 ezer von felárral érhető el. 

A Dél-Koreában piacra dobott 2022-es Santa Fe modellhez az Európában kapható 2.2-es dízel, illetve az 1.6 literes T-GDI hibrid erőforrások mellett egy 2,5 literes turbós T-GDI benzinmotorral is elérhető. Mindhárom erőforrás az összes felszereltségi szinthez elérhető, amivel a Hyundai igyekszik növelni a típus piaci pozícióját.  

A Hyundai Motor a Santa Fe felszereltségét a koreai vásárlóközönség igen magas preferenciái szerint alakította ki, így már az Exclusive alapváltozatban is helyet kapott a 10,25 colos navigációs rendszer, a motoros csomagtérnyitás, az esőszenzor, valamint az UV-szűrős szélvédő. A legnagyobb példányszámban vásárolt Prestige modellben már holttér-ütközéselkerülő rendszer, hátsó keresztirányú ütközéselkerülő rendszer, biztonságos kiszállássegéd és hátsó utasfigyelmeztető rendszer is megtalálható. A legmagasabb, Caligraphy csomagban már olyan tételek is megtalálhatóak, mint a digitális kulcs, a vezetékmentes telefontöltő, vagy a 220 voltos inverter. 

A Hyundai Motor egyik illetékese elmondta: „A 2022-es Santa Fe megerősítette piacképességét az ügyfelek biztonsága és kényelme érdekében, és legnagyobb hobbiterepjáróként megerősíti pozícióját Koreában.” A legolcsóbb MY22 Santa Fe 2.5 T-GDI motorral szerelt Exclusive változat 31,56 millió vonba (kb. 8,6 mFt), míg a legdrágább Caligraphy hibridverzió 41,28 millió vonba (kb. 11,4 mFt) kerül.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését