Zöldenergiát töltenek a Charge myHyundai ügyfelei Európában

A Hyundai Motor bejelentette, hogy saját töltési szolgáltatásával ügyfelei még inkább környezetbarát módon tölthetik autóikat azáltal, hogy a felvett töltési mennyiségüknek megfelelő mennyiségű zöldáramot juttat vissza az energiahálózatokba. 

A Hyundai Charge myHyundai szolgáltatásába integrálja a zöld energiát azzal, hogy a Digital Charging Solutions (DCS) e-mobilitás szolgáltató zöld töltési lehetőségével az ügyfelek által indított minden töltés után zöldáramként ezzel egyenértékű energiamennyiség kerüljön vissza a hálózatba. Ezzel az elkötelezettséggel a Hyundai az első olyan autógyártók között van, amelyek környezetbarát nyilvános töltést kínálnak.

A Nemzetközi Tiszta Közlekedési Tanács 2021-es tanulmánya szerint megújuló energiával töltve az olyan akkumulátoros elektromos járművek, mint például az IONIQ 5, a forrástól a kerékig akár 81 százalékkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátást produkálnak, mint a normál belsőégésű motoros járművek. A járművezetők azonban gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy egy nyilvános töltőállomás zöldáramot vagy nem megújuló forrásból „szürke” áramot töltenek, mivel ez a felelősség a létesítmények üzemeltetőire hárul.

A Hyundai elkötelezett amellett, hogy az úgynevezett származási garanciákat (Guarantees of Origin – GO) használja ahhoz, hogy minden töltési folyamat során megkapja a zöldáramot. Ez biztosítja, hogy a Charge myHyundai-on keresztül minden egyes töltési alkalomnál a megtermelt energiának megfelelő mennyiségű zöldáram kerüljön vissza a hálózatba. A zöldenergia-szolgáltatók zéró károsanyag-kibocsátású energiát állítanak elő természeti erőforrások, például szél- vagy napenergia felhasználásával, amelyet aztán elektromos energiává alakítanak át. Egy független nyilvántartás az egyes megtermelt áramegységek MWh-ban mért zöld eredetét GO tanúsítvány kiállításával hitelesíti.

Ezzel a bejelentéssel a Charge myHyundai felhasználók nemcsak arra számíthatnak, hogy feltöltött elektromos Hyundai autóik környezetbarát módon tölthetők fel, hanem a megújuló energiatermelés részesedésének növelésével hozzájárulnak a tiszta és fenntartható mobilitáshoz is az európai piacon.


„A Hyundai az első autógyártók között kínál környezetbarát nyilvános töltést Európában” – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „A megújuló energiaforrásokból származó energia a Charge myHyundai rendszerbe integrálásával a Hyundai hozzájárul a tiszta és fenntartható mobilitáshoz. Ez egészséges jövőt garantál a következő generációk számára, összhangban Haladás az emberiségért jövőképével." 

„Mi, mint DCS, kulcsfontosságú mozgatórugói vagyunk a fenntartható mobilitás jövőjének világszerte” tette hozzá Jörg Reimann, a Digital Charging Solutions vezérigazgatója. A GO-tanúsítványokkal való együttműködéssel garantáljuk, hogy az egyes töltési folyamatok során elfogyasztott energia 100 százaléka az európai szélturbinákból származó villamosenergiaként kerül az elektromos hálózatba. Ez láthatóvá teszi a zöldáram iránti keresletet a piacon és elősegíti annak útját." 

A Digital Charging Solutions (DCS) vállalattal együttműködve a Charge myHyundai a világ egyik legnagyobb nyilvános töltőhálózatához biztosít hozzáférést a járművezetőknek, több mint 300 ezer töltőponttal 29 európai országban. A páneurópai integrált nyilvános töltési szolgáltatás felhasználói az egyszerűbb és könnyebb használat érdekében egyetlen platformon keresztül hozzáférhetnek az összes főbb szolgáltató töltőpontjaihoz.

A Charge myHyundai felhasználók a Charge myHyundai töltőkártyával vagy a Charge myHyundai alkalmazással kényelmesen elérhetik a töltőállomásokat. Nincs szükség további szerződésekre más szolgáltatókkal, mivel a fizetés egyetlen havi számlával történik. A Charge myHyundai további előnye, hogy az IONITY hálózathoz is hozzáférhet, amely több mint 1 600 nagyteljesítményű töltőponttal rendelkezik 24 európai országban. A nagysebességű, 350 kW-os töltők támogatják az IONIQ 5 ultragyors töltését is. 

A Charge myHyundai azon Hyundai vásárlók számára elérhető, akik tisztán elektromos és plug-in hibrid (PHEV) modelleket, beleértve az IONIQ 5, Kona Electric, Ioniq Electric, Tucson Plug-in Hybrid, Santa Fe Plug-in Hybrid és Ioniq Plug-in Hybrid típusokat vezetnek. A Charge myHyundai jelenleg 15 európai piacon érhető el: Ausztriában, Csehországban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Szlovákiában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban.

Tavaly szeptemberben a Hyundai Motor az IAA Mobility 2021 kiállításon bejelentette elkötelezettségét a széndioxid-semlegesség 2045-re történő elérése mellett. A vállalat karbonsemlegesség elérésére irányuló integrált stratégiája három pilléren nyugszik: tiszta mobilitáson, új generációs platformokon és zöldenergián. E megközelítés részeként a Hyundai mindenki számára tisztább és környezetbarátabb energiamegoldásokat kíván kínálni, beleértve a gyártási folyamatai során keletkező szén- és egyéb üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését.

Júliusban a Hyundai a Hyundai Motor Group más leányvállalataival együttműködve csatlakozott a Climate Group RE100-as kezdeményezéséhez, amely globális kezdeményezés elkötelezett a 100 százalékban megújuló energia felé való elmozdulás mellett. A kötelezettségvállalás értelmében a Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) gyára lesz a vállalat első olyan üzeme, amely még ebben az évben megújuló energiára állítja át villamosenergia-felhasználását.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését