Máris érkezik a frissített Hyundai IONIQ 5

Eddig csak pletykaszinten létezett, most azonban a Hyundai Motor európai központja bejelentette, hogy a vállalat első E-GMP platformra épülő crossovere, az IONIQ 5 a 2023-as modellévre nagyobb akkut és egyéb fejlesztéseket is kap.

A Hyundai Motor a 2023-as modellév bevezetésével továbbfejleszti díjnyertes IONIQ 5 modelljét. A frissített IONIQ 5 új, 77,4 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, ezenkívül az autó számos új funkciót kínál majd, amelyek tovább javítják díjnyertes, teljesen elektromos középkategóriás crossoverének vezetési élményét, beleértve az akkumulátortemperálást és a videó alapú digitális tükröket is.

A Hyundai 2021 februárjában mutatta be a világnak az IONIQ 5 modelljét. A Hyundai Motor Group első dedikált villanyautó-platformján, az Electric Global Modular Platformon (E-GMP) alapuló első modell az újságírók és a Hyundai vásárlói körében egyaránt hamar népszerűvé vált. Tavaly az IONIQ 5 számos iparági díjat nyert el, összesen 30 győzelmet aratott Európa-szerte, köztük a tekintélyes Német Év Autója díjat. Emellett a 2022-es Európai Év Autója döntőjébe is bejutott.

„Az IONIQ 5 a bevezetése óta eltelt 12 hónapban rendkívül sikeresnek bizonyult mind az értékesítés, mind a márkaépítés tekintetében. A szegmensben egyre nagyobb a verseny, ezért továbbfejlesztett funkciókat kínálunk, hogy megvédjük technológiai vezető pozíciónkat az autóiparban" – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing és termékfejlesztési alelnöke.

A frissített IONIQ 5 elsőként szerelhető fel videóalapú digitális belső és külső tükröket. A Digital Center Mirror (DCM) optimalizálja a láthatóságot azáltal, hogy akadálytalan, panorámás, hátratekintő kilátást biztosít. A DCM kamera az IONIQ 5 hátsó légterelője alá kerül beépítésre. A Hyundai továbbfejlesztett elektromos középkategóriás crossovere mostantól digitális oldaltükröket (DSM) is kínál majd. Ez a csúcstechnológiás funkció, amely már a koreai specifikációjú IONIQ 5 modellekhez elérhető, Európában először jelenik meg a Hyundai Motor Group egy járművében. A DSM csökkenti a légellenállást és az IONIQ 5 vásárlói számára még rossz időben is kiváló kilátást biztosít.

Eközben az új akkumulátor-temperáló funkció lehetővé teszi, hogy a rendszer utazás közben automatikusan szabályozza az akkumulátor hőmérsékletét, amivel a töltőponthoz érve optimális töltési feltételeket biztosít és jobb valós töltési teljesítményt garantál hidegben. Ez a funkció az összekapcsolt útvonalválasztás segítségével automatikusan bekapcsol, amikor egy töltőpont címét beírják a jármű navigációs rendszerébe.

Mindezeken túl az intelligens frekvenciacsillapítók (SFD) funkció javítja az első és a hátsó tengely felfüggesztésének reakcióját, amivel növeli az autó menetkényelmét. Dizájn tekintetében a frissített IONIQ 5 új kombinációs lehetőségeket is kínál majd, többek között a nem festett fekete lökhárítók fekete díszítésével, a projektoros LED világítással kombinálva.

A felfrissített IONIQ 5 várhatóan 2022 második felében lesz elérhető az európai vásárlók számára. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését