Sarkvidéki hidegben tesztelik a Hyundai Kona új generációját

A Hyundai svédországi téli tesztközpontja közelében kapták lencsevégre a gyártó új generációs Kona prototípusát, amelynek ezúttal a belső terébe is sikerült bepillantani. 

A Hyundai Kona SX2 kódnév alatt futó második generációjának országúti tesztelése nemrég kezdődött meg, amelynek részeként a modell prototípusait a világ különböző helyszínein vetik különböző nehéz próbák elé. Az egyik ilyen helyszín az Északi-sarkkör közelében található svédországi Arjeplog városa és annak térségében található Hyundai tesztközpont és környéke, ahol ilyenkor télen a hőmérséklet a -30 és -40 fokot is elérheti.

A fotók alapján az új Kona külső megjelenése továbbviszi a Hyundai családi vonásait, mérete azonban kissé növekedni fog. A Hyundai még a mostani Konával vezette be az osztott első lámpatesteket, amely az új generáción is meg fog jelenni. Viszont amíg a mostani Kona vízszintes elrendezésű első fényszórókat visel, a 2023-as új modell akár függőleges lámpákat is kaphat, ahogyan azt az újabb modelleken, így pl. a Tucsonon, vagy a Palisade-en láthattuk.    

Az új generációs Hyundai Kona a mostanihoz hasonlóan minden bizonnyal benzines és villamosított kivitelekben is készülni fog. Ebben az esetben egy benzines modellt láthatunk a képeken, miközben az információk szerint a tisztán elektromos verziót SX2e EV kódnév alatt fejlesztik, amelyben az „e” jelzés Európára utal. Emellett egy SX2 N Line változat fejlesztéséről is pletykálnak, ami azt jelenti, hogy a Hyundai az új generációs Konához is kínálni fog sportos és nagyteljesítményű változatokat.   

A kémfotósoknak sikerült egy gyors felvételt készíteniük az új Kona belső teréről is. Ezen látható, hogy az új Kona a Tucsonhoz hasonló, árnyékoló nélküli digitális kijelzőt fog kapni. Emellett a kormánykerék is teljesen új formát ölt, amelynek középső része első pillantásra a korábbinál sokkal szögletesebbnek tűnik. A műszerfal többi részét egyelőre eltakarták a kiváncsi tekintetek elől. 

Továbbra is tartja magát az a pletyka, amely szerint az új Hyundai Kona az i30 helyére léphet a Hyundai termékkínálatában, mivel a Kia testvérmárka XCeed modellváltozatának értékesítési eredményei önmagában túlszárnyalták a teljes i30 modellcsaládét. A vevők még mindig crossovereket és hobbiterepjárókat vesznek és nem látszik, hogy ez a trend a közeljövőben megváltozna.   

A Kona jelenleg csak elektromos változatában készül a Hyundai európai gyártóbázisán, a csehországi Nosovicében. Ez a gyár 2008-as megnyitása óta készíti az i30 modellcsaládot, amelynek jelenlegi generációja ugyanakkor, 2023-ban adná át helyét a következőnek, mint a Kona. Az i30 új generációjáról egyelőre még nem jelent meg semmilyen információ, ahogyan a tesztpéldányokról sem jöttek fotók. Ez egyelőre igazat ad a pletykáknak.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését