Offenbach főpolgármestere továbbra is Hyundai villanyautót hajt

Offenbach főpolgármestere – az elmúlt évhez hasonlóan – hivatalos járműként a következő évben továbbra is elektromos Hyundai modellel, egy új Ioniq Electric modellel fog közlekedni.

Dr. Felix Schwenke lízingelt járműként vette át új Hyundai Ioniq Electric autóját az offenbachi székhelyű Hyundai importőr flottakezelőjétől. Miután dr. Schwenke már tavaly is egy Hyundai Ioniq Electric modellel volt úton, a Prime felszereltségi csomaggal és ismét fehér színben már másodszor is ennél a modellnél maradt. Az elektromos kompakt a gyorstöltő állomásokon kevesebb mint egy óra alatt 80 százalékra tölthető. Az átdolgozott modellváltozatot számos belső fejlesztés is jelzi. A fenntarthatóság és a funkcionalitás kiemelt szerepet játszik a városházán a hivatali autó kiválasztásánál, de a vonzó dizájn, a kényelem és a kompaktság is meggyőző érv volt.

„Az egész városi tanács és mint polgármesternek, nekem is fontos, hogy jó példát mutassak a klímavédelem terén, ugyanakkor Offenbachot mint üzleti helyszínt is képviseljük. Ezért a teljes városi tanács által használt hivatali jármű kiválasztásánál is egy fontos offenbachi vállalat modern technológiájára támaszkodunk" – mondta Dr. Felix Schwenke, Offenbach város főpolgármestere.

Dr. Felix Schwenke 2018 januárja óta Offenbach főpolgármestere. A politikatudományok doktora Frankfurtban született, de élete nagy részét a szomszédos Offenbach am Main városában töltötte. Egyik fő célja Offenbach, mint üzleti helyszín megerősítése. A Hyundai Motor Deutschland székhelye 2013 óta Offenbachban található. A koreai márka európai központja szintén a Kaiserlei negyedben található. A vállalat a Rajna-Majna régió fenntarthatósági politikája mentén folyamatosan együttműködik a felelős személyekkel és szervezetekkel is.

„Offenbach am Main bevált hely számunkra. Szoros kapcsolatban állunk a fenntarthatósági politika kialakítása érdekében. Az a tény, hogy a főpolgármester úr ismét egy elektromos Hyundai mellett döntött, azt mutatja, hogy Offenbachban közösen haladunk a jövőbeli mobilitáshoz vezető úton." – mondta Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója.

Az alternatív meghajtású járművek iránti hatalmas érdeklődés a német piacon továbbra is töretlen. A Hyundai a gyártók versenyében az elektromos járművek egyik legszélesebb választékát kínálja, beleértve az üzemanyagcellás, valamint a hibrid vagy plug-in hibrid meghajtású modelleket. A szeptemberi IAA Mobility rendezvényen a vállalat azt is bejelentette, hogy 2035-től már nem értékesít belsőégésű motoros modelleket Európában. Ez a bejelentés annak a kötelezettségvállalásnak a részeként történt, hogy a vállalat 2045-re teljesen széndioxid-semlegessé kíván válni.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését