A Hyundai ambiciózus célokat tűzött ki hazai termelésének fokozására

A Hyundai Motor bejelentette azon célkitűzését, amely szerint a koronavírus-járvány három évvel ezelőtti kitörése óta a legmagasabb szintre növeli koreai termelését és exportot, jelezve ezzel, hogy az autóóriás képes leküzdeni a gazdasági és földrajzi bizonytalanságokat.

A Hyundai Motor közleménye szerint a 2023-ra tervezett hazai termelési célt 1,85 millió, míg az exportcélokat 1,08 millió autós szintre tűzték ki, ami 14,3, illetve 28,7 százalékos növekedés a 2020-as szinthez képest. A rekordmagas célokat akkor jelentették be, amikor Jun Szogjol államelnök nemrég ellátogatott az autógyártó ulszani üzemébe. A Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke, Eui-sun Chung elkísérte Junt, miközben az bejárta az autógyártó üzemét.

Az elnök részt vett egy petrolkémiai komplexum új üzemének alapkőletételi ünnepségén Ulzsanban, majd ellátogatott a Hyundai Motor helyi gyárkomplexumába és bejárta az autóexport-kikötő mólóját és megtekintette a Genesis modellek gyártósorát. Jun elnök hangsúlyozta, hogy amióta Ulszant 1962-ben különleges ipari övezetté minősítették, több mint 60 éve az ország kulcsfontosságú, autóiparra, hajógyártásra és petrolkémiai iparra összpontosító iparágait tömöríti és Korea exportjának 13 százalékát adva kulcsszerepet játszik a nemzetgazdaságban. 

A Hyundai Motor továbbá bemutatta azon tervét is, amelyben a vállalat központi dél-koreai gyártólétesítményét a jövő autóinak globális gyártóközpontjává alakítja, amellyel túllép a belsőégésű motoros járművek korszakán. Az autógyártó ezen tervének részeként bővíti az elektromos járművek hazai gyártási kapacitását, miközben felújítja idősebb gyártólétesítményeit azért, hogy javítsa azok versenyképességet a jövő autóinak sorozatgyártásához és tehetséges technikusokat toborozzon, hogy a jövőben még inkább megbirkózzanak az automatizálással és a technológiai innovációval.

Az 1968-ban alapított Hyundai Motor ulszani gyára a világ legnagyobb autóipari termelőkomplexuma, amely 5 millió négyzetméteren elterülve saját exportszállítmányainak dokkolásához saját kikötővel is rendelkezik. Az ulszani gyártóbázison tavaly 17 különböző járműmodellből összesen 1,42 millió darab járművet készítettek és ennek mintegy 66 százalékát exportálták. Tavaly a kedvezőtlen körülmények ellenére a teljes járműtermelés Dél-Koreában 6,9 százalékkal 1 732 317 darabra nőtt, miközben az export 9,9 százalékkal 1 009 025 darabra emelkedett.

Az ulszani komplexumban összesen öt független gyártóüzem működik, amelyek naponta körülbelül 6 ezer jármű és évi 1,4 millió autó előállítására képesek. Az ulszani üzem az autógyártó teljes globális termelési kapacitásának mintegy 25 százalékát teszi ki. A koreai Ulszanban működő gyárkomplexumnak is nagy szerepe volt abban, hogy a Hyundai Motor Group a japán Toyota és a német Volkswagen csoport mögött a harmadik legtöbb járművet értékesítő autógyártóvá vált tavaly. A koreai autógyártó csoport 2022-ben mindösszesen 6,84 millió darab járművet adott el világszerte.

A Koreai Kereskedelmi Minisztérium adatai alapján Dél-Korea rekordmagas, 54,1 milliárd dolláros autóexportot ért el tavaly, ami először lépte túl az 50 milliárd dollárt, miközben 16,4 százalékos növekedést könyvelhetett el az előző évhez képest.

A Hyundai Motor tavaly 1,51 milliárd dolláros beruházással megkezdte az ulszani létesítményén belül az elektromos járművek gyártására fókuszáló további üzem építését. Az elektromos járművek új gyára a tervek szerint 2025-ben készül el és kezdi meg működését. Az új villanyautó-gyár felépítése is része az autóipari óriás azon tervének, hogy összesen 15,9 milliárd dollárt fektet be a koreai villanymotoros jármű-ágazatba és évente 1,44 millió elektromos járművet állítson elő, ami 20230-ra a vállalat teljes elektromos autó gyártásának mintegy 45 százalékát teszi majd ki világszerte, dél-koreai földön.

Forrás: koreaherald.com, koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei