Mégis megszülethet a Hyundai szupersportautója?

Miközben még mindig sok a bizonytalanság, a Hyundai egyik dizájnfőnöke továbbra sem zárja ki, hogy a koreai vállalat egy szupersportautó terveit szériában is megvalósítaná. 

Tavaly ősszel Albert Biermann, a Hyundai N sportrészlegének korábbi vezetője elárulta, hogy az autógyártó egy középmotoros szupersportautón dolgozott, amely a nagyteljesítményű járműkínálat csúcsát jelentette volna. Biermann azonban rögtön azt is hozzátette, hogy az autót a vezetőség mégsem engedte sorozatgyártásba. Ennek ellenére a Hyundai szupersportautó koncepciója mégsem tűnt el teljesen a süllyesztőben.




Legutóbb a 2023-as Kanadai Nemzetközi Autószalonon történt, hogy a Hyundai formatervezési igazgatója, Hak Soo Ha interjút adott, amelyben úgy fogalmazott, hogy a modell még nincs teljesen elfelejtve és jelezte, hogy még mindig van esély arra, hogy egy új Hyundai szupersportautó készüljön. „Rendkívül nagy erőfeszítések történtek” – mondta. „De arra a kérdésre, hogy mikor tesszük gazdaságilag életképessé, végzünk-e terméktervezést, vagy milyen platformon dobjuk piacra és milyen hajtáslánccal, ezekre még nem tudjuk a választ.”

Arra a kérdésre, hogy az autógyártó foglalkozik-e ezekkel a kérdésekkel, Hak Soo Ha kijelentette, hogy megkezdődtek a belső tárgyalások a feltett kérdések megoldására. A tervező azonban nem volt hajlandó további információval szolgálni az autóval kapcsolatban.

Biermann korábbi nyilatkozatai szerint az autó olyan lenne a Hyundai számára, mint az NSX a Honda/Acura számára. Míg a hajtásláncról még nem született végleges döntés, Biermann kijelentette, hogy egy benzinmotor, egy hibrid hajtáslánc és egy üzemanyagcellás rendszer is szóba került.

Biermann „Elnöki autóként” hivatkozott a típusra és úgy fogalmazott, hogy az autó magas vételára (legalább 150 ezer dollár) volt a fő érv a projekt leállítása mellett. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a járművet saját, önálló szénszálas szerkezetűre tervezték és egy kevésbé egzotikus donorplatform alkalmazása csökkentheti a költségeket. Hak Soo Ha szerint azonban a megfizethetőség továbbra is az autó előtt álló akadályok egyike, így bár még mindig lehetséges egy Hyundai szupersportautó megjelenése, ugyanakkor az is lehet, hogy mégsem lesz belőle semmi.

Forrás: carscoops.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei