A Hyundai Sanghajban mutatta be N sportszériáját Kínának

A Hyundai Motor nemcsak azzal erősíti aktívan versenyképességét a kínai piacon, hogy egy új stratégiai modellt mutatott be, de azáltal is, hogy nagyteljesítményű N sportmárkájának fejlett technológiáit is elhozta a 2023-as Sanghaji Autószalonra. 

A Hyundai Motor a Sanghaji Autószalon megnyitására időzítve bemutatta az új Elantra N sportmodell külső formáit, ezzel is megerősítve az N sportmárka teljeskörű belépését a kínai autópiacra. A kiállítás (hivatalos nevén Sanghaji Nemzetközi Automobilipari Kiállítás) a kínai Sanghajban található Nemzeti Kiállítási és Kongresszusi Központban zajlik és április 18. és 27. között tart nyitva.

A Hyundai emellett bemutatta Mufasa kompakt hobbiterepjáróját is, amelyet kifejezetten Kína számára terveztek, jelezve a vállalat határozott elkötelezettségét a világ legnagyobb járműpiacán való fellendülés iránt. „A Hyundai új lendületet vesz Kínában azáltal, hogy aktívan átalakul intelligens mobilitási megoldások szolgáltatójává” – mondta Hyuk-Joon Lee, a Hyundai Motor Group China (HMGC) ügyvezető alelnöke a vállalat sajtótájékoztatóján.

A Hyundai Motor kínai piacra vonatkozó üzleti tervének bemutatásakor Lee hozzátette, hogy a vállalat folytatja a teljesen elektromos járműkínálatának kiépítését. Emellett azonban bevezeti nagyteljesítményű N márkájú modelljeit, együttműködik a vezető kínai vállalatokkal a kínai haszongépjárművek piacának zöldebbé tételében és vezető szerepet vállal a hidrogén-ökoszisztéma létrehozásában, amely elősegíti Kína széndioxid-semlegességi céljának elérését. „A nagy teljesítményű N márka bevezetésével a Hyundai egy egészen másfajta vezetési élményt kíván kínálni a kínai vásárlóknak azok kiemelkedő minőségével és technológiáival” – mondta Lee a vállalat ambiciózus terveire utalva.

Kínába, Ázsia legnagyobb járműpiacára való belépéssel a Hyundai Motor az N sportmárka termékeinek versenyképességét és a megkülönböztetett vásárlói élmények előmozdítását tervezi, miközben építi a Hyundai helyi rajongótáborát és erősíti versenyképességét a kínai piacon.

Az új Elantra N, amelynek külső megjelenését az autószalonon mutatták be először a világon, egy olyan nagyteljesítményű limuzin, amely az új, ráncfelvarrott Elantra alapmodelljére épül és márciusban került piacra Dél-Koreában. Kifinomult alapkialakítás és dinamikus vezetési képességek jellemzik, amelyet a Hyundai Motorsport technológiai fejlesztései ihlettek. „Az új Elantra N az egyik legkedveltebb N modell világszerte, változást hoz majd a kínai piacon” – mondta Till Wartenberg, az N márka és motorsport részlegének alelnöke és vezetője, kifejezve bizalmát az N márka kínai megjelenésével kapcsolatban.

Az új Elantra N frontrésze az alapmodellhez képest alacsonyabb kialakítást kapott, megnövelt fekete díszítéssel és színes díszítéssel, a merészebb kialakítású lökhárító részletei pedig dinamikus és agresszív megjelenést kölcsönöznek neki, amely a nagy teljesítményt hivatott megtestesíteni. Az oldalakon az első és a hátsó lökhárítókon, az oldalsó küszöbléceken elhelyezett N-specifikus vörös csíkok teszik teljessé a nagyteljesítményű járművek jellegzetes megjelenését. Emellett a fekete eloxált embléma, amely az új Elantra N-től kezdve az N márka új dizájnidentitása lesz, kiemeli a modell sportos arculatát. Hátul a fekete lökhárító méretét megnövelték, hogy kiemeljék az autó sportos arculatát, miközben javítják az aerodinamikát.

Az új Elantra N formáinak bemutatása után a vállalat az N márkájú modellek kínai bevezetésére speciális marketingkampányok lebonyolítását tervezi, hangsúlyozva azon szándékát, hogy az N márkájú járművek minőségével, képességeivel és technológiáival felgyorsítsa terjeszkedését Kína nagyteljesítményű járműpiacán.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy az idei év második felében egy új, nagyteljesítményű N sportmodellt tervez piacra dobni Kínában, amely az Elantra N modellje lesz. A vállalat idén júliusban bemutatja a nagyteljesítményű villamosított IONIQ 5 N modelljét, amely az N márka első elektromos modelljeként a tervek szerint jövőre kerül forgalomba. „Az N márka mindhárom alapvető képességével az IONIQ 5 N a nagyteljesítményű villamosítás új korszakának kezdetét jelenti és biztosak vagyunk benne, hogy új mércét állít majd fel a nagyteljesítményű fenntarthatóság terén” – mondta Wartenberg.

A Hyundai Motor bemutatta az N sportmárka elismert „guruló labor” tanulmányautóit, az RN22e és az N Vision 74 modelleket is, amelyek tovább demonstrálják a márka villamosítási elképzeléseit, miközben a motorsportok által ihletett teljesítményjellemzőket is megtestesítik – kanyarodási képességet, versenypályás képességet és hétköznapi sportkocsit – hogy tovább fokozzák az N márka versenyképességét és jövőképét.

Az N sportmárka mellett a Hyundai a kifejezetten a kínai piacra szánt Mufasa kompakt hobbiterepjáró szintén ma tartotta világpremierjét a 2023-as Sanghaji Autószalonon. A Mufasa elegáns karosszériája és kifinomult dizájnelemei a Hyundai „Érzéki Sportosság” formatervezési identitásán alapulnak és kifejezetten a kínai piacra adaptálták. A Mufasa modellt a „Mozgó Intelligens Otthon SUV” koncepciójával fejlesztették ki, amely megkülönböztetett mobilélményt kínál stílusos és innovatív dizájnnal, fejlett kényelemmel és kategóriájában a legjobb térérzettel, hogy kényelmes és komfortos otthonszerű élményt teremtsen.

Frontrészén a Mufasa parametrikus mintázatú hűtőrácsa és függőleges fényszórói érzelmes és innovatív kinézetet, míg a vízszintes lökhárító fényűző és dinamikus megjelenést kölcsönöz. Oldala rövid első és hátsó túlnyúlásaival érzéki sziluettet mutat hosszú tengelytávval és alacsony súlyponttal, míg az egyenes dinamikus vonalakkal operáló háromdimenziós dizájnelemek a Mufasa egyedi stílusára hívják fel a figyelmet. Hátul futurisztikus ovális kombinált lámpái és tiszta hátsó lámpái prémium megjelenést kölcsönöznek az autónak.

A kompakt hobbiterepjáró 4 475 mm hosszú, 1 850 mm széles, 1 665 mm magas és tengelytávja 2 680 mm. A hajtáslánc egyetlen felszereltségi szinten lesz elérhető 2.0 literes benzinmotorral, 160 lóerős csúcsteljesítménnyel és 193 Nm maximális nyomatékkal. A Mufasa számos fejlett funkcióval és technológiával rendelkezik, amelyek megfelelnek a „Mozgó Intelligens Otthon SUV” koncepciónak, beleértve a kategóriájában a legnagyobb, 450 literes csomagtartót, a 6:4 arányban lehajtható második üléssort és az intelligens eszközök funkcióit, például az intelligens csatlakozási rendszert és 12,3 colos dupla képernyőt.

A Hyundai Motor emellett egy sor olyan fejlett kényelmi funkcióval is maximalizálta a Mufasa versenyképességét, mint például a PM 2.5 légtisztító rendszer, amely képes kiszűrni az ultrafinom port, hogy frissen és tisztán tartsa a levegőt az autóban, Bluetooth-kulcs, vezeték nélküli töltőrendszer okostelefonokhoz és az elektromos csomagtérajtó. A Mufasa emellett kategóriájában legjobb vezetéstámogató rendszerekkel is fel van szerelve a fokozott biztonság és kényelem érdekében, beleértve az ütközéselkerülő asszisztens-elágazási funkcióval (FCA-JT), a holttér-ütközést elkerülő asszisztenst (BCA), a navigációalapú intelligens sebességtartó rendszert és az autópályás vezetésasszisztens rendszert is (HDA).

A Hyundai Motor a 2023-as Sanghaji Autókiállítás 2 160 négyzetméteres standján mutatja be versenyképes kínai termékkínálatát, melynek témája: „Izgalmas változás – a dinamikus vezetés öröme a mindennapi életben a megkülönböztetett vásárlói élményeken keresztül.” A stand tervezési koncepciója: Megvilágított Pixelfelhő”, amely kiemeli a Hyundai technológiai és villamosítási elképzeléseit. A hatalmas térben összesen 20 jármű került kiállításra három kijelölt területen: új jármű zóna, nagyteljesítményű N zóna és környezetbarát járműzóna.

Az újautó-zóna, ahol az új Elantra N és a Mufasa is kiállításra került, egy olyan dedikált terület, ahol a látogatók a különféle sorozatgyártású modelleket (beleértve a csak Kínára vagy Kínára optimalizált változatokat) tekinthetik meg, mint például a Shenda (Santa Fe), a Cousteau, a Tucson Hybrid, a Sonata, az Elantra és Palisade. A nagyteljesítményű N zónában az RN22e és N Vision 74 „guruló laborok”, valamint a motorsport járművek, így az új Elantra N Cup Car, az új Elantra N TCR, az i20 N Rally1 Hybrid, valamint a Kínára optimalizált Tucson N Line és Lafesta N Line modellek kaptak helyet.

A Környezetbarát Zóna a Hyundai Motor technológiai versenyképességét mutatja be, mint vezető szerepet a járművek villamosításában és a tiszta mobilitásban a Kínára optimalizált üzemanyagcellás járművel, hidrogén üzemanyagcellás rendszerrel. Itt állították ki továbbá a díjnyertes IONIQ 6 modellt és a Hyundai Motor Group Elektromos Globális Moduláris Platformot is. 

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei