Az új Hyundai Staria már 9 személyes buszként is elérhető Németországban

A Hyundai Motor Deutschland az eddigi 7 személyes, luxusfelszereltségű modellváltozat mellett 2023-ban bevezeti az időtlenül modern dizájnnal és kényelmes, tágas terekkel, intelligens belső részletekkel rendelkező Staria 9 személyes kisbuszváltozatát.

A Hyundai Motor németországi importőre mostantól a 7 személyes Staria Signature luxusmodell mellett a modell egy kilencüléses változatát is árusítja. Az új Hyundai Staria Prime alapfelszereltsége magában foglalja a nyolcfokozatú automata sebességváltót, a különféle modern Smart Sense asszisztensrendszereket, az elektromos tolóajtókat mindkét oldalon, a hétköznapi használatra alkalmas rugalmas üléskonfigurációt és a kiterjedt infotainment rendszert.

A Hyundai Staria Prime 2,2 literes VGT dízelmotorja, amely 177 lóerős teljesítményt és 431 Newtonméter maximális nyomatékot kínál (első- vagy összkerékhajtással kombinálva. Az elsőkerék-hajtású Hyundai Staria Prime 53 600 eurótól, összkerékhajtással pedig 55 650 eurótól kapható.

Az új Hyundai Staria Prime egyik fő erőssége a rugalmas belső kialakítás: három üléssorban legfeljebb kilenc ember fér el benne. A középső üléssor hosszában 20 milliméterrel, a harmadik üléssor 400 milliméterrel mozgatható, ami akár a lábtér, akár a csomagtér számára előnyös. A háttámlák lehajthatók, így akár 1447 milliméter hosszúságú, vízszintes rakodófelületet alakíthatunk ki. Különösen praktikus, hogy a harmadik üléssor ülőfelülete helytakarékosan felhajtható. A csomagtartó kapacitása – az ablak alsó széléig mérve – akár 1303 liter (a VDA szabvány szerint).

Az új Hyundai Staria Prime alapfelszereltsége számos modern Smart Sense asszisztensrendszert tartalmaz. Ezek közé tartozik az FCA autonóm vészfék-asszisztens, beleértve a gyalogos- és kerékpáros-észlelő és kanyarodási funkciót, az autópálya-asszisztenst (HDA), a távolsági fényszóró-asszisztenst (HBA) és a kiszállási figyelmeztetést (SEW), valamint a szenzoralapú utasérzékelőt (ROA).

A full LED fényszórók, a LED hátsó lámpák és a digitális, 10,25 hüvelykes kijelzővel ellátott műszeregység szériában is megtalálható a fedélzeten. Az alapkivitelű infotainment rendszer ugyanekkora méretű érintőképernyővel, navigációs rendszerrel, Apple CarPlay, Android Auto csatlakoztatási lehetőségekkel rendelkező DAB+ digitális rádióval, Bluelink telematikai szolgáltatásokkal, vezeték nélküli okostelefon-töltő funkcióval és az összes üléssorban található USB-töltőportokkal rendelkezik.

A többfunkciós kormánykerék fűthető, és a nyolcfokozatú automata sebességváltó kezeléséhez váltófülekkel is rendelkezik. A második és harmadik üléssor ablakai a B-oszloptól kezdődően redőnnyel is sötétíthetők. Az alábbi felszereltségi részletek pedig különösen családbarátok: az új Hyundai Staria Prime utasfigyelő és kommunikációs rendszerrel is rendelkezik, amellyel a vezető szemmel tarthatja a hátsó utasokat, és mikrofonon és hangszórón keresztül kommunikálhat velük.

Az ülőpárnákat bőr és műbőr kombinációja borítja, amely strapabíró és különösen elegáns megjelenésű. Az első ülések fűthetőek, a vezetőülés elektromosan állítható. Az első sor középső ülésének háttámlája lehajtható, például tárolóhely kialakításához.

A leendő ügyfél az alap "Dynamic Yellow" fényezés mellett egy másik egyedi fényezés ("Creamy White", 330 euróért) és hat metál és ásványi hatású fényezés (egyenként 990 euró) közül választhat. A vásárló a széleskörű alapfelszereltséget két csomaggal egészítheti ki. A Park csomag (750 euró) tartalmazza a térhatású monitort és a holttér-asszisztenst monitoros kijelzővel. A panorámaüvegtető-csomag (1200 euró) az első üléssor fölé csúszó üvegtetőt, a második üléssor fölé pedig panorámaüvegtetőt tartalmaz.

Az új jótállási csomag az eddigi három év futásteljesítmény-korlátozás nélküli gyártói garanciából áll, amelyet a Hyundai a speciális Real Garant keretei között új járműveire két évvel meghosszabbított. A garancia meghosszabbításáért a vásárlót semmilyen költség nem terheli. Az új járművekre vonatkozó kétéves meghosszabbított garancia a 2023-as modellévtől minden Hyundai Staria modellre vonatkozik, amelyet egy hivatalos német Hyundai partnertől vásároltak.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei