A Hyundai csoport több mint félmillió autót kíván eladni a Közel-Keleten

A Hyundai Motor Group nemrég bejelentette azon célját, miszerint 2030-re évente több mint 550 ezer járművet kíván értékesíteni a Közel-Keleten, amellyel piaci részesedését 20 százalékos szintre növelheti a régióban.

A csoport frissen bejelentett közép- és hosszútávú üzleti elképzelésében a Közel-Keletre vonatkozóan közölte, hogy 2030-re a Hyundai Motor vállalat évi 350 ezer, míg a Kia vállalat pedig 210 ezer darab jármű eladását tervezi. Ennek érdekében a csoport célja, hogy az idei évtől átlagosan 6,8 százalékos éves értékesítési növekedést érjen el, hogy 2030-ra elérje a 20 százalékos piaci részesedési célt.

Az idei év január-szeptemberi időszakában a Hyundai mintegy 163 ezer, a Kia pedig 118 ezer darab járművet tudott értékesíteni ebben a régióban. Az összesített eladási eredménnyel a Hyundai csoport 14,2 százalékos piaci növekedést ért el az egy évvel korábbihoz képest.

A csoport különösen Szaúd-Arábiára, a Közel-Kelet legnagyobb autópiacára összpontosít. A Hyundai csoport adatai szerint Szaúd-Arábiában 52 százalékkal nőtt az újautó-eladások száma 2018 és 2022 között, ami stabil növekedést mutat a környező országok általános piaci hanyatlásához képest.

A Hyundai azt is tervezi, hogy 2027-re több mint kétszeresére növeli a közel-keleti régióban kínált elektromos járművei modellkínálatát, amely jelenleg hat modellből tevődik össze. A Hyundai a régióban elért összértékesítéséből 2032-re több mint 15 százalékra kívánja növelni az elektromos autók eladásából származó részesedését. A Kia szintén azt tervezi, hogy bővíti regionális villanyautó-kínálatát azáltal, hogy a jelenlegi négytagú modellpalettát a jövőben összesen tizenegyre növeli – közölte a csoport.

Forrás: en.yna.co.kr

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei