Már 2 millió autót gyártott a Hyundai Brazíliában

Pontosan 11 évvel és 20 nappal azután, hogy a Hyundai Motor 2012. szeptemberében felavatta a brazíliai São Paulo melletti Piracicaba városában működő új gyárát, a szerelősorokról legördült a 2 milliomodik elkészült példány. 

A Hyundai Motor első és eddig egyetlen dél-amerikai üzemében 6 évvel a megnyitás után, 2018-ban érték el az 1 milliós darabszámot, most pedig 5 évvel később legördült a 2 milliomodik példány, ami egy ezüstszínű Hyundai Creta Ultimate 2.0 modell lett. Mivel ez a jármű mérföldkövet jelent a koreai márka brazil történelmében, így a Hyundai Motor Brasil vállalat különböző marketingcélokra fogja használni az elkövetkező hetekben.   

„A piracicabai gyár 11 éves tevékenysége során sikerekkel teli történelmet jegyezhettünk fel. A Hyundai HB20 volt az az autó, amely itt született meg és a brazil közvélemény itt szeretett bele, így gyorsan eladási csúcsokat sikerült megdönteni vele” – mondta Airton Cousseau, a Hyundai Motor Brasil és a Hyundai Motor Közép- és Dél-Amerika elnök-vezérigazgatója.

 „A Hyundai Creta megjelenésével a SUV vásárlók számára megkezdtük a kategória legmodernebb és legteljesebb autóját gyártani rendkívül versenyképes áron. Olyannyira, hogy a Creta évről évre a kategória legkeresettebb SUV-jaként szilárdítja meg saját pozícióját” – folytatta Cousseau, majd a termelési kapacitásról a következőket mondta: „A rekordidő alatt legyártott 2 millió jármű mérföldköve kapacitásunk kiváló kihasználását bizonyítja, gyakorlatilag megszakítás vagy műszakcsökkentés nélkül.”

Ebben az időszakban a Hyundai Motor Brasil gyárában 1,6 millió darab HB20 és HB20S limuzin készült, a Creta kisterepjáróból pedig 400 ezer példány, az elmúlt 11 év során mindkettő két generációban készült itt. A 2 millióból mindössze 60 ezer darabot exportáltak környező országokba, így Argentínába, Kolumbiába, Mexikóba, Paraguayba és Uruguayba, elhagyva azt az üzemet, ahol óránként 42 gépkocsi készül el. 

Az elkészült járműveket a piracicabai gyár 14 különböző talajtípust szimuláló tesztpályáján próbálják ki a legyártást követően. Az évi 210 ezer autó gyártási kapacitásával rendelkező São Paulo-i üzemben 2015 óta Kutatási és Fejlesztési Központ, valamint egy tavaly megnyitott motorgyártó üzemegység is működik.

Forrás: noticiasautomotivas.com.br

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei