Michelisz Norbi a Hyundai pilótájaként elnyerte a TCR WT világbajnoki címét

A Hyundai Motorsport 2019 után újabb bajnoki címet ünnepelhetett Makaóban, ahol Michelisz Norbi az Elantra N TCR pilótájaként a szezon utolsó fordulójában nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően bebiztosította az első Kumho TCR World Tour egyéni bajnoki címét.

Ez az eredmény A Hyundai Motorsport ügyfeleinek immár hatodik címét hozta a TCR versenyformátum legmagasabb szintjén és megerősíti az Elantra N TCR pozícióját a globális túraautó-kategória élén. „Nagyon örülök, hogy megnyertem a Kumho TCR World Tour első szezonját” – mondta mosolyogva Norbi. „Hosszú volt a szezon, de a lehető legjobban kezdtük és fejeztük be.”

A Hyundai Motorsport elnöke, Sean Kim hozzátette: „Az, hogy az Elantra N TCR két egymást követő évben is megnyerte a nemzetközi túraautó-versenyeket, nagyszerűen jelzi az autó teljesítményét, a pilóták tehetségét, az ügyfélcsapatot és a Ügyfélversenyzési részlegünk kemény munkáját Alzenauban.”

Michelisz Norbert a Macau Circuito da Guia versenypályára a tabella vezetésétől mindössze egy ponttal lemaradva érkezett meg. Hétvégéje remekül indult, mindkét szabadedzést az első háromban fejezte be, mielőtt megszerezte volna a szezon utolsó pole pozícióját. Ezzel máris hatpontos előnyével újra átvette a vezetést a tabellán.

Ezt az előnyt szombaton 18 pontosra tudta növelni, miután az 1. futamban rajt-cél győzelmet aratott, ami immár negyedik győzelme volt ebben a szezonban. A 2. futamban nagyszerűen terelte Elantra N TCR versenyautóját, elkerülte a csetepatékat és a nyolcadik helyen futott be a célba – ez az eredmény pedig pont a bajnoki cím megszerzéséhez volt szükséges.

„A BRC és a Hyundai Motorsport Vásárlói versenyrészlegének munkája nélkül ez nem jöhetett volna létre, ezért nem tudom ezt eléggé megköszönni nekik” – tette hozzá Norbi. A Kumho TCR World Tour megnyerésével Michelisz Norbi a 2019-es egyéni WTCR koronája mellé most egy második bajnoki sikert is megszerzett.

„Büszke pillanat az, amikor egy újabb ügyfelünk nyeri meg a túraautó versenysport-ág legmagasabb szintjét” – mondta csapatfőnökünk, Cyril Abiteboul. „Michelisz Norbert rendkívül jól vezetett idén, és a szoros versenyszezon után megérdemli ezt a második címet, mint jutalmat.”

Csapattársa, Mikel Azcona az ötödik helyet tudta bebiztosítani magának a Kumho TCR World Tour versenyzői ranglistáján annak ellenére, hogy egy kiváló makaói hétvégén van túl. Jó iramban volt, de a kvalifikáció után egy rajtrácsbüntetés miatt a másodikról az ötödik helyre esett vissza az 1. futam rajtrácsán. Az utcai pályán az előzési lehetőségek hiánya azt jelentette, hogy a szezont a negyedik és a kilencedik hellyel zárta.

„Nagyon emocionális hétvége volt ez itt Makaóban. Csapatként azzal a céllal jöttünk, hogy Norbival megnyerjük a bajnoki címet” – magyarázta Azcona. „Az első edzéstől kezdve az Elantra N TCR nagyon versenyképes volt és ez önbizalmat adott, hogy nyomuljak és közel kerüljek a falakhoz ezen a kihívásokkal teli pályán.”

A BRC Hyundai N Squadra Corse csapata egy harmadik Elantra N TCR versenyautót is indított Makaóban, amelyet a Váráslói Versenyrészleg Junior pilótája, Marco Butti vezetett. Makaó új pálya volt az olasz pilóta számára, így lenyűgöző volt, hogy bejutott a kvalifikáció második szakaszába. Egy akadálynak ütközés viszont azt jelentette, hogy nem tudta tovább javítani idejét, az új motor pedig azt jelentette, hogy a 17. helyről indult az 1. futamon. Innen hat helyet javítva a 11. helyen végzett, mielőtt befejezte a hétvégét.

Az Elantra N TCR tempója és a szezon során felhalmozott eredmények a BRC Hyundai N Squadra Corse harmadik helyét biztosították a Kumho TCR World Tour konstruktőri döntőjében. Az listára három pole pozíció, kilenc leggyorsabb kör, 13 dobogós látogatás és öt győzelem került fel a 20 futamból álló szezon során, amelyek közül három 1-2 páros győzelem volt Portimãóban, Vallelungában és La Pedrerában is.

Forrás: motorsport.hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei