Egy éve kezdték építeni a Hyundai Metaplant America villanyautó-gyárat

A Hyundai Motor Group nemrég az amerikai Bryan megyében ünnepelte meg Metaplant (HMGMA) gyára alapkőletételének egyéves évfordulóját, amelyhez kapcsolódóan a vállalat kiadta az elektromos járműveket és akkumulátorokat is gyártó létesítmény legújabb képeit. 

A Hyundai Motor Group az építkezés fotói mellett további projektekkel kapcsolatos részleteket és foglalkoztatási statisztikákat is megosztott a nyilvánossággal. „A terület minden nap fejlődik, miközben szorgalmasan dolgozunk a világ egyik legfejlettebb járműösszeszerelő és akkumulátorgyárának befejezésén” – mondta Oscar Kwon, a HMGMA vezérigazgatója. „Jó úton haladunk a gyártás 2025 elején történő megkezdése felé, vagy ahogyan José Muñoz mondani szokta: ha nem előbb.”

Körülbelül 2 ezer építőmunkás dolgozik a közel 3 ezer hektáros megatelepen azért, hogy a projekten a céloknak megfelelően dolgozzanak. A HMGMA termeléséhez kapcsolódó összes épület felépítése már megkezdődött, az alapozási munkák 99,9 százaléka elkészült. A becslések szerint a mai napig 27 045 tonna acél felhasználásával az acélvázak 81 százaléka telepítésre került, miközben a tető-, padló- és falépítés is elkezdődött és különböző szakaszokban tart.

A Metaplant tervezésekor az építészek azon dolgoztak, hogy olyan dizájnt találjanak, amely nemcsak technológiailag fejlett elemeket tartalmaz, hanem a Hyundai márkaidentitását, a tágabb Savannah területet, a természetet és a megújuló energiát képviselő tervezési jellemzőket is tükrözi.

„Rendkívül elégedettek vagyunk a legmodernebb intelligens üzemünk kialakításával és alig várjuk, hogy lássuk az elkészült gyárunkat” – mondta Kwon. „Számunkra ugyanolyan fontos, hogy kényelmes és barátságos munkakörnyezetet teremtsünk a Metaplant-alkalmazottak, más néven Meta Pro szakemberek számára, mint egy energiahatékony és technológiailag fejlett üzem létrehozása. Elengedhetetlen, hogy a hosszú távú HMGMA karrierjük érdekében a Meta Pro szakembereink boldogok, elégedettek legyenek és biztonságban érezzék magukat a munkakörnyezetükben.”

Az üzem frontrészén elhelyezkedő kiállítótermet olyan térnek tervezték, hogy azzal tisztelegjenek Savannah belvárosának történelmi terei előtt. Az épület egy kiállítótér lesz, saját központi udvarral és vízi elemekkel, amelyeket művészi kiállításokhoz és túratalálkozókhoz használnak majd. Az összes munkazónát az irodától a termelési területekig úgy tervezték meg, hogy ösztönözzék a kommunikációt és a csapatmunka kialakítását. A tervek nyitott elrendezést tartalmaznak, bőséges napfénnyel és beltéri terepelrendezéssel. A termelési területeken, például az összeszerelő csarnokban, az épület közepén természetes megvilágítású tetőablakkal ellátott pihenőzónák lesznek és az alkalmazottak szüneteikben és megbeszélésekhez használhatják.

Az üzem előtti napelemekkel fedett parkoló 5,2 megawatt energiát biztosít majd. A napelemek az 1 878 parkolóhely tetején helyezkednek el, védve a járműveket a közvetlen napsugárzástól, miközben villamosenergiát is termelnek. A tömegtermelés megkezdésétől a Metaplant energiaellátásához használt villamosenergia 100 százalékban megújuló forrásból származik majd, ami összhangban van a Hyundai 2045-ig vállalt széndioxid-semlegesség iránti elkötelezettségével.

Az épület 930 méter hosszúságú külső homlokzata két párhuzamos vonalban kerül megvilágításra, amelyet egy patak ihletett és egy olyan területet körvonalaz, ahol az átutazó autósok megtekinthetik azokat a készülő járműveket, amelyek szállítószalagon haladnak éppen a festőüzemből az összeszerelő részleg felé.

A Metaplant előtt egy 41 hektáros ökológiai park lesz látható, amely ösvényeket, futópályákat, környezetvédelmi művészeti bemutatókat, sportpályákat, piknikhelyeket és egy tavat is magában foglal – mindezt a Meta Pro szakemberek megelégedésére munka előtt vagy után használhatják.

Habár az építkezés még zajlik, a HMGMA a gyártástól az adminisztratív szerepkörökig minden pozícióra már keres embereket. A vállalat jelenleg már 290 Meta Pro szakembert foglalkoztat. További 53-an dél-koreai szakemberek, akik a műveletek beindításában segédkeznek. Teljes kapacitás mellett 8 500 alkalmazottat foglalkoztatnak majd a HMGMA üzemében, az akkumulátorgyártó közös vállalatban és a helyszín közelébe települt beszállítók munkásaival együtt. Összesen 14 476 fő dolgozik majd a Metaplant kampusza és az összes külső beszállító vállalatnál. 

Forrás: hyundainews.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei