A Hyundai és a Kia tovább erősíti félvezető-ellátását

A Hyundai Motor és a Kia stratégiai megállapodást írt alá a félvezetőgyártásban piacvezető Infineon Technologies AG-vel arról, hogy az elektromos járművek világszerte növekvő keresletének támogatása érdekében biztosítsák ezen nélkülözhetetlen alkotóelemeket.

A megállapodás a két fél szenzorkomponensek terén a 2000-es évek eleje óta tartó, hosszú távú együttműködésére épít. Az Infineon a 2000-es évek közepén kezdett áram-félvezetőkkel szállítani a vállalatoknak, valamint mindkét fél 2007 és 2020 között közös kutatóközpontot működtetett a járművek elektromos teljesítményének optimalizálására. A megállapodás értelmében a Hyundai és a Kia az autóiparnak készülő mag félvezetőket vásárol, beleértve a diódát, a szigetelt kapus bipoláris tranzisztort (IGBT) és a szilícium-karbid (SiC) teljesítménymodulokat.

Az megállapodás révén a Hyundai Motor és a Kia szoros együttműködést tervez az Infineonnal azért, hogy javítsa elektromos járműveinek teljesítményét, beleértve a tisztán elektromos, hibrid és plug-in hibrid modelleket. Ezenkívül a Hyundai Motor és a Kia egészen 2030-ig az Infineon biztosítja a villamosított modelljeikhez szükséges teljesítmény-félvezetőket.

„Az Infineon megbecsült stratégiai partner, amely stabil gyártási képességekkel és határozott technológiai képességekkel büszkélkedhet az erősáramú félvezető-piacon” – mondta Heung-soo Kim, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke és Globális Stratégiai Irodájának vezetője. „Ez a megállapodás nemcsak a Hyundai Motort és a Kiát teszi képessé félvezető-ellátásának stabilizálására, hanem arra is alkalmas, hogy megszilárdítsuk vezető szerepünket az elektromos járművek globális piacán, ahol versenyképes termékkínálatunkkal rendelkezünk." 

„A jövő autója tiszta, biztonságos és intelligens lesz, a félvezetők pedig ennek az átalakulásnak a középpontjában állnak” – mondta Peter Schiefer, az Infineon autóipari részlegének elnöke. „Megbízható partnerként büszkék vagyunk arra, hogy a Hyundai és a Kia vállalatokkal való hosszú távú partnerségünket előremozdíthatjuk. Kiváló minőségű prémium termékeket kínálunk, a rendszerismeret és az alkalmazások megértése a gyártási kapacitásba való folyamatos beruházásokkal kombinálva az autóipari teljesítményelektronika iránti növekvő kereslet kielégítését szolgálja." 

A félvezetőket várhatóan a Hyundai, a Kia és a Genesis új, villamosított modelljeibenn alkalmazzák majd 2030-ig. Az év elején a Hyundai Motor és a Kia 2 millió, illetve 1,6 millió darabra emelte a 2030-as éves elektromos járművek eladási darabszám-célját. Az Infineonnal kötött együttműködés segíteni fogja a Hyundait és a Kiát ezen célok elérésében, mivel az Infineon egy világhírű, csúcskategóriás félvezetőgyártó, amely bizonyított technológiai versenyképességgel, gyártási minőséggel és sorozatgyártás-ellenőrzési múlttal rendelkezik.

A teljesítményelektronikai félvezető-tervezési és -gyártási piac első számú vállalataként az Infineon a teljesítményelektronikai félvezetők mellett az autóipari/ipari rendszerek félvezetői és érzékelői üzletágában is kiemelkedik. 

A félvezetőket a járművekben sokféle rendszerhez használják – a hajtáslánctól és az akkumulátorkezeléstől a biztonsági és az információs, szórakoztató rendszerig. Az elektromos járművek több félvezetőt igényelnek, mint a hagyományos belsőégésű motoros járművek, és a kifinomult szenzorchipek mennyisége az autonóm vezetési technológiák megjelenésével még tovább növekszik majd.

A Hyundai Motor és a Kia fontolóra veheti együttműködésének stratégiai kibővítését a különböző globális partnerekkel, hogy biztosítsák az alapvető félvezető komponensek ellátását az erősáramú félvezetőkön túl, és tovább erősítsék járműveik versenyképességét.

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei