A Hyundai IONIQ 6 nyerte a 2023-as Arany Kormánykerék díjat

A Hyundai IONIQ 6 elnyerte az „Auto Bild” és a „Bild am Sonntag” „Arany Kormánykerék 2023” díját: a teljesen elektromos limuzin a középkategóriában diadalmaskodott és ezzel megszerezte Európa egyik legrangosabb autós díját.

A hagyományosan rendkívül erős középosztály mezőnyében a Hyundai IONIQ 6 lenyűgöző teljesítményt nyújtott és felülmúlta a verseny többi résztvevőjét – többek között fejlett elektromos hajtásával is, amely esélyt sem adott a versenytársaknak. A Hyundai „Electric Global Modular Platform” (E-GMP) alapjára épülő legújabb modellje akár 614 kilométeres hatótávolságot (WLTP kombinált) kínál egyetlen feltöltéssel. 

A 800 V-os gyorstöltési architektúrának köszönhetően 15 percen belül több mint 350 kilométer hatótávot lehet szerezni egy megfelelő állomáson. Fejlett technológiákkal, mint például az 53 vagy 77,4 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor előkondicionálásával vagy a járműről más fogyasztót ellátni képes (V2L) opcióval a Hyundai a kényelmet és a hétköznapi használatra alkalmasságot is fokozza.

Az „Arany Kormánykerék” díjával az IONIQ 6 folytatja a modell diadalmenetét: A rendkívül alacsony, 0,21-es légellenállási együtthatójú áramvonalas limuzin már elnyerte a „2023-as Világ Év Autója” díjat az „Elektromos jármű” és „A 2023-as év legjobb formatervezése” címet és kategóriagyőzelmet szerezhetett a 2024-es Német Év Autója „Új energia” kategóriájában.

„Nagyszerű látni, hogy a csapatmunka mennyire kifizetődő” – mondta Luc Donckerwolke, a Hyundai Motor Group elnöke és a globális tervezési részleg tervezési igazgatója. „Az elmúlt néhány évben a Hyundai óriási előrelépést tett a zéróemissziós mobilitás terén. Szeretnék köszönetet mondani nemcsak a zsűrinek, hanem különösképpen a Hyundai csapatainak a nagyszerű és látnoki eredményeinkért. A Hyundai felismerte az elektromobilitásban rejlő lehetőségeket és következetesen alkalmazza is azokat." 

Az „Arany Kormánykerék” kitüntetést az „Auto Bild” szakmagazin és a „Bild am Sonntag” újság évente ítéli oda. Díjakat a kisautóktól a luxusautókig a legjobb új modellek kapnak. Idén 57 olyan jármű közül lehetett választani, amelyek az elmúlt tizenkét hónapban újonnan kerültek a német autópiacra. Először az olvasók választják ki kedvenceiket, majd a döntősök a Lausitzringen egy gyakorlati próbán is átesnek: Az újságírókból, hírességekből és a motorsport szerelmeseiből álló zsűri dönti el az egyes kategóriák győzteseit a három legjobb jármű közül.

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei