A Hyundai csoport 2024-ben tripla győzelmet ért el a Világ Év Autója választáson

A Hyundai Motor Group folytatta hihetetlen sikertörténetét a Világ Év Autója díjátadón, amelynek keretén belül a New York-i Nemzetközi Autószalonon tartott ünnepségen többek között a Kia EV9 a 2024-es Világ Év Autójának választották.

Az EV9 emellett megkapta a 2024 Világ Elektromos Év Autója címet is, míg a Hyundai IONIQ 5 N a 2024-es Világ Nagyteljesítményű Autója címet nyert el, megerősítve a csoport globális elektromos járműveinek vezető szerepét és az elektromos járművekre specializálódott Electric Global Modular Platform (E-GMP) technológiai kiválóságát.

Ezen 2024-ben elért győzelmek alátámasztják a Hyundai Motor Group elmúlt években elért sikereit a Világ Év Autója díjátadón: az IONIQ 5 és IONIQ 6 egyaránt háromszoros címet szerzett 2022-ben, illetve 2023-ban a Világ Év Autója, a Világ Elektromos autója és a Világ Legjobb Dizájnja kategóriákban. 2023-ban a Kia EV6 GT is megkapta a Világ Nagyteljesítményű Autója címet, 2020-ban pedig a Kia Telluride nyerte el az Év Autója címet, míg a Kia Soul EV a Világ Városi Autója címet szerezte meg.

Idén a Világ Autója zsűrije elismerésben részesítette a Kia EV9 innovatív dizájnját, tágas, hétüléses belső terét és versenyképes árát. Az E-GMP architektúrán alapuló EV9 az első Kia, amely a jobb teljesítmény érdekében negyedik generációs akkumulátortechnológiával rendelkezik.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a 2024-es EV9 modell elnyerte a Világ Év Autója és a Világ Elektromos Jármű díjakat” – mondta Ho Sung Song, a Kia elnök-vezérigazgatója. „Ez a diadal bizonyítja megingathatatlan elkötelezettségünket a technológia és a formatervezési kiválóság határainak feszegetése iránt. A Kia EV9 folyamatos sikere arra késztet bennünket, hogy továbbra is olyan kivételes járműveket alkossunk, amelyek szerte a világon újradefiniálják a vezetési élményt az ügyfelek számára.”

Az IONIQ 5 sikerének folytatása és az IONIQ 5 sorozat negyedik nagy győzelme a Világ Év Autója választáson, az IONIQ 5 N Világ Nagyteljesítményű Autója címe kiemeli a Hyundai eredményeit a vezetőközpontú, nagyteljesítményű elektromos járművek új szegmensének meghatározásában az új technológiák és technológiák, a kiterjesztett versenypálya-képesség révén, jelezve az első lépést az N sportmárka villamosítási stratégiájában. A hagyományos IONIQ 5 elektromos globális moduláris platformját ötvözték az N motorsportban kifejlesztett technológiáival, és az N villamosított „Guruló laborok” szakértelmét használja fel, hogy maximalizálja az elektromos járművek nagyteljesítményű képességeit.

„Nagyon izgatottak vagyunk és megtiszteltetés számunkra, hogy megkaptuk a rangos Világ Nagyteljesítményű Autója  díjat az IONIQ 5 N modellünkkel” – mondta Jaehoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „Ez az elismerés bizonyítja a Hyundai elkötelezettségét az elektromos teljesítmény és innováció határainak feszegetése iránt. Igazán örömteli látni, hogy erőfeszítéseinket összesen hét Világ Év Autója címmel jutalmazták az elmúlt három évben. Büszkék vagyunk arra, hogy folytatjuk győzelmi sorozatunkat, és megerősítjük a Hyundai vezető pozícióját a globális villanyautó-iparban.”

A Világ Év Autója szavazás egy évente megrendezésre kerülő esemény, amelyen 29 országból 100 nemzetközi zsűritag tesztel és szavaz a címre jogosult járművek körére. A 2022 óta lehetséges 18-ból 10 Világ Év Autója címet megszerezve (és további öt jelöléssel), a Hyundai Motor Group legutóbbi teljesítménye a Hyundai, Kia és Genesis elektromos járművek technológiai kiválóságát hangsúlyozza, amelyet az E-GMP EV-dedikált architektúrára és a csoport villanyautók közötti globális vezető szerepe támaszt alá.

Forrás: hyundainews.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei