Még több Hyundai, Kia és Genesis kaphatja meg a Digitális Kulcsot

A Hyundai csoport bejelentette, hogy az okostelefon-platformokat gyártó cégekkel együttműködésben azon dolgozik, hogy az iOS és Android telefonok felhasználóinak szélesebb köre is hozzáférhessen a Hyundai, Kia és Genesis járművekben a Digitális Kulcs 2 kényelmi funkcióhoz.

A Hyundai csoport Digitális Kulcs 2 megoldása az egyik első olyan szolgáltatás az autóiparban, amely a digitális kulcsok okostelefonok közötti érintés nélküli megosztása érdekében a platformok közötti kompatibilitást támogatja.

„Elsők voltunk az autóiparban, akik az Apple és a Samsung érintés nélküli Digitális Kulcs 2 funkcióját kínáltuk, amikor bemutattuk azt a Genesis GV60 modellünkben” – mondta Ki Ahn Hyung, a Hyundai Motor Group elektronikai fejlesztési központjának alelnöke és vezetője. „Az okostelefon-iparban tevékenykedő partnereinkkel aktív együttműködésünk révén továbbra is javítani fogjuk a vásárlói élményt és az autós csatlakozással kapcsolatos biztonságot.”

Korábban nem lehetett megosztani a Hyundai, Kia vagy Genesis járművek digitális kulcsait iOS és Android alapú okostelefonok között, ám a kibővített szolgáltatás most még több felhasználó számára teszi lehetővé a kompatibilis járművek ajtóinak feloldását, lezárását és elindítását bizonyos Apple iPhone, Samsung Galaxy telefonok használatával, vagy Google Pixel eszközökön. Egyes telefonok azt is lehetővé teszik, hogy az autó ajtajai automatikus kinyíljanak, amikor a felhasználó a közelébe sétál, így nem kell az okostelefont sem a vezetőajtó kilincséhez érinteni.

A vállalatcsoport a kompatibilitás bővítése érdekében a gyártó alkalmazásán keresztül átszervezte a Digitális Kulcs 2 biztosításának módját. A kibővített szolgáltatás immár nem csak Apple és Samsung okostelefonokon, hanem a Google Pixel telefonokon is elérhető. A szolgáltatást a jövőben más okostelefon-gyártókra is kiterjesztik.

Ez a fejlesztés azt tükrözi, hogy a telefongyártók jelenleg hogyan kezelik a kompatibilitást. A telefon- és autógyártók számának növekedésével a folyamat bonyolultabbá vált. Ezért a módszert úgy változtatták, hogy a telefongyártók saját szervereit használják, leegyszerűsítve a folyamatot.

Ez az új funkció minden Digitális Kulcs 2-vel felszerelt új Hyundai, Kia és Genesis járműhöz elérhető. A régebbi, hasonló felszereltségű modellek szoftverfrissítéssel tudják majd használni ezt a funkciót. A platformok közötti megosztás kezdetben a kompatibilis Apple iPhone-ok, Samsung Galaxy és Google Pixel okostelefonok számára lesz elérhető, majd később további telefonokon is megjelennek. Az eszközök közötti megosztási funkció az okostelefon legújabb verzióra történő frissítése után, vagy a korábban használt járműkulcsok törlésével és az új kulcsok használat előtti újraregisztrálásával használható.

A Digitális Kulcs 2 kényelmi funkciót használó ügyfelek aránya folyamatosan növekszik. Sok ügyfél, köztük a Hyundai Grandeur, Genesis GV60 vagy Genesis G90 vásárlói jelenleg is használják már ezt a funkciót és ez a szám a szolgáltatás kibővített kompatibilitásával várhatóan növekedni fog. A Kia az EV9-ben is elérhetővé teszi a Digitális Kulcs 2 funkciót, amely továbbfejlesztett járműkapcsolatot és fogyasztói kényelmet biztosít felhasználói számára.

A Digitális Kulcs 2 rendszerekre frissítés a Hyundai Csoport és partnerei, az Apple, a Samsung és a Google közötti szoros együttműködés eredménye. Bemutatja, hogy a két iparág közötti együttműködés szellemisége hogyan biztosítja a teljes platformok közötti átmenetet, miközben biztosítja az okostelefonok digitális járműkulcsként való működését.

Forrás: hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei