A Hyundai IONIQ 5 Robotaxija átment a járművezetői vizsgán

A Hyundai Motor nemrég közzétett egy olyan kampányfilmet, amely bemutatja a tisztán elektromos, önvezető IONIQ 5 robotaxit, amint sikeresen végrehajt egy, az amerikai jogosítványteszthez hasonló folyamatot.

Az IONIQ 5 robotaxi autonóm technológiájának biztonságát és megbízhatóságát közvetítő videón az IONIQ 5 robotaxi látható, amint egy sor nyilvános vezetési tesztet teljesít, beleértve az amerikai Las Vegasban történt közúti vezetést is, és eközben kiemelkedő teljesítményt nyújt. Ez az eredmény az IONIQ 5 robotaxi megbízhatóságát, valamint autonóm járműtechnológiájának inkluzivitását hangsúlyozza, kiemelve a benne rejlő lehetőségeket, amelyek bárki számára biztonságosan biztosíthatják a mobilitás szabadságát.


A film egy interjúval kezdődik Pearl Outlaw-val, egy látássérült amerikai nővel és édesanyjával, Ruth-tal. Pearl a Retinitis Pigmentosa nevű állapota miatt mozgáskorlátozottsággal néz szembe, ami akadályozza abban, hogy jogosítványt szerezzen – ez pedig sok ember számára a függetlenség és a szabadság elengedhetetlen szimbóluma. Pearl története rávilágít a mozgássérültek mindennapi mozgási kihívásaira, hangsúlyozva az autonóm vezetési technológia jelentőségét a függetlenség biztosításában. Az IONIQ 5 robotaxi azt ígéri, hogy megvalósítja a független mobilitásról alkotott álmát, miközben szabadságot kínál anélkül, hogy másokra hagyatkozna.

„Én minősített járművezetői vizsgáztató vagyok, 25 éves tapasztalattal. Ez idő alatt diákok ezreit buktattam meg a közbiztonság érdekében” – mondta Kandice Jones, az IONIQ 5 robotaxit tesztelő vizsgáztató. „Ugyanazok a kritériumok lesznek, mint az emberi vizsgázók számára. Figyeljük a sebességet, a sávváltásokat. Értékelni fogom a manővereket, a teljes megállást, balra kanyarodást, sávtartást és természetesen a reakcióidőt is.”

A nagy tapasztalattal rendelkező vizsgáztató által lebonyolított vezetési vizsgán az IONIQ 5 robotaxi remekelt, lenyűgözte a vizsgabiztost sebességszabályozásával, sávváltásaival és manőverezési képességével, a stoptáblánál való pontos megállási képességével, balra kanyarodási képességével, valamint a kialakuló veszélyhelyzetekre válaszul adott reakcióidejével. A videón megörökített IONIQ 5 robotaxi könnyedén navigált a Las Vegas Strip-en, valamint a külvárosi részeken is.

Az IONIQ 5 robotaxi a mobilitást átalakító technológiáinak megtestesülése, amely egyetlen járműben egyesül. Ez a Hyundai Motor Group és az autonóm vezetési technológiát fejlesztő Motional közötti kiterjedt együttműködést díjazza, amely több éves fejlesztést és a fejlett autóipari platformok és az önvezető technológia szigorú tesztelését öleli fel. Az IONIQ 5 robotaxi a LiDAR-t, a radart és a kamerákat kombináló fejlett érzékelőinek köszönhetően egyenletes vezetési teljesítményt ér el különböző forgalmi környezetekben.

„A mobilitás szabadságára törekvő vállalatként a Hyundainál az a célunk, hogy az IONIQ 5 robotaxi biztonságát és megbízhatóságát ezen a kampányon keresztül demonstráljuk” – mondta Sungwon Jee, a Hyundai Motor alelnöke és globális marketing igazgatója. „Továbbra is törekszünk arra, hogy kommunikáljuk mesterségesintelligencia-alapú autonóm vezetési technológiánkat, amely pozitív változásokat fog elérni ügyfeleink mindennapi életében.”

Forrás: hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei