IONNA néven kezdi meg műlködését a Hyundai közös amerikai töltőhálózata

A Hyundai 2023 júliusában bejelentett, Észak-Amerika-szerte nagyteljesítményű elektromos jármű-töltőhálózatának kiépítésére irányuló vegyesvállalata megkapta a hatóságok jóváhagyását és most IONNA néven hivatalosan is megkezdi működését. 

Az IONNA a világ hét legjelentősebb autógyártójának közös vállalkozása: a BMW, a General Motors, a Honda, a Hyundai, a Kia, a Mercedes-Benz és a Stellantis vesz részt a közös projektben. Az IONNA Seth Cutler újonnan kinevezett vezérigazgatójával együtt célja, hogy Észak-Amerika egyik leginkább hozzáférhető és legmegbízhatóbb nagyteljesítményű töltőhálózatává váljon, amely legalább 30 ezer töltő telepítését tervezi.

Cutler rengeteg tapasztalattal rendelkezik az elektromos mobilitás és a töltés terén, hogy a kezdetektől fogva megfelelő irányba formálja a vegyesvállalatot. Az EV Connect műszaki műveletekért felelős alelnökeként Cutler drasztikusan kibővítette a töltőállomás-gyártók hálózatát. Ezt megelőzően elnökként és operatív igazgatóként tevékenykedett és több kezdeményezésbe vágott bele annak érdekében, hogy a vállalatot „start-up”-ból „felskálázási” fázissá alakítsa át. 

Mielőtt csatlakozott volna az EV Connecthez, Cutler átvette a mérnöki vezetést és az Electrify America korai szakaszában főmérnökként irányította a nagyteljesítményű töltőhálózat fejlesztését és megvalósítását. Pályafutását a General Electricnél (GE) kezdte, ahol sokoldalú munkakörei között szerepelt az elektromos járművek infrastruktúrájának vezérigazgatója is. Ebben a minőségében a töltőállomások fejlesztésére, gyártására és telepítésére összpontosított, jelentősen hozzájárulva a GE az elektromos mobilitás szektorban elért lábnyomához.

„Megtiszteltetés számomra, hogy az IONNA vállalatátt vezethetem és ezekkel a nagyra becsült autógyártókkal együtt dolgozhatok az elektromos mobilitás jövőjének alakításában” – mondta Seth Cutler, az IONNA vezérigazgatója. „A kiterjedt, nagyteljesítményű töltőhálózat létrehozása iránti közös törekvésünk tükrözi elkötelezettségünket a teljes villanyautó-töltési élmény forradalmasítása és az elektromos járművek széles körű elterjedésének elősegítése iránt” 

Az IONNA töltőhálózata minden NACS vagy CCS csatlakozóval rendelkező elektromos jármű számára elérhető lesz és célja, hogy zökkenőmentes, járműbe integrált, kategóriájában legjobb töltési élményt nyújtson. Ez különféle kényelmi szolgáltatások, például mellékhelyiségek, étkeztetés és kiskereskedelmi szolgáltatások biztosításával valósul meg a közelben vagy ugyanabban a komplexumban, digitális integrációval és vonzó helyszínekkel. Az ügyfelek kényelmes helyszínekre számíthatnak, ahol a töltők lehetőség szerint előtetővel lesznek ellátva, hogy még jobban összpontosíthassanak az ügyfelek soha nem látott kényelmére és a töltés egyszerűségére. A hálózat funkciói és szolgáltatásai megkönnyítik a zökkenőmentes integrációt a résztvevő autógyártók járművel és alkalmazásaival, ideértve a foglalásokat, az intelligens útvonaltervezést és -navigációt, a fizetési alkalmazásokat, az átlátható energiagazdálkodást és a további funkciókat.

Az IONNA töltőállomásait megújuló energiával szándékoznak üzemeltetni, amit a világ vezető autógyártóinak kombinált minősége, megbízhatósága és erőforrásai támogatnak. Az IONNA célja, hogy legalább 30 ezer nagyteljesítményű töltőállomást létesítsen stratégiai helyszíneken Észak-Amerikában. A vegyesvállalat 2024-ben tervezi első töltőállomásainak megnyitását az Egyesült Államokban, a későbbiekben pedig Kanadába terjeszkedést is terveznek. Minden helyszínen több nagyteljesítményű töltő található a hosszú távú utazások megkönnyítése érdekében, összhangban a hét autógyártó fenntarthatósági stratégiájával.

Forrás: hyundainews.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei