Egyedi álcával mutatta meg érkező Tasman kisteherautóját a Kia

A Kia egy ausztrál ihletésű terepmintás borítással mutatta meg először Tasman modelljét, amely a márka régóta várt új kisteherautójaként Ausztrália legdélibb csücskében található sziget, Tasmania masszív szépsége és úttörő szelleme után került elnevezésre.

Az Ausztráliából és Új-Zélandról származó neves művész Richard Boyd-Dunlop együttműködésével kifejlesztett egyedi borítás – a „Soha nem járt Ösvény” témájával – a Tasman kalandvágyó szellemét hangsúlyozza. Az Ausztrália változatos tájainak vadon szépsége által inspirált egyedi grafika egy inspirációs utazást jelenít meg, amellyel a tengerparton és a külvárosban vezetés közben találkozhatunk. A külső borítás szemet gyönyörködtető dizájnja Boyd-Dunlop kalandjaiból táplálkozik, amit teherautók platóján élt át Ausztráliában.

„Tasman kisteherautónk a Kia dizájn és innováció iránti elkötelezettségét, valamint a kalandvágyat testesíti meg” – nyilatkozta Karim Habib, a Kia Global ügyvezető alelnöke és formatervezési vezetője. „Richard Boyd-Dunlop egy exkluzív terepszínű dizájnt készített a Kia tervezőcsapatának támogatásával, amely egy utazást ábrázol és a kalandok esszenciáját tükrözi, amely egyedülállóan a Tasman számára készült.”

A „Soha nem járt Ösvény” koncepció a Kia Tasman kalandos szellemiségét testesíti meg, amely arra ösztönzi a vásárlókat, hogy felfedezésekkel és kalandokkal teli utakra induljanak egy olyan járműben, amely előtérbe helyezi a megbízhatóságot és a teljesítményt. Ezen a témán keresztül a Kia Tasman ismeretlen és gyönyörű tájak felé vezeti az embereket.

„Ez a dizájn visszhangra talál, ahogy felidézi az ausztrál kalandozásaim személyes élményeit és a találkozásaimat" – mondta Boyd-Dunlop. „Ezek az élmények befolyással vannak munkámra és a Tasman lehetővé tette számomra, hogy ennek a folytatását megalkossam, ábrázolva az ausztrál kultúra velejárójaként a kapcsolatot, az örömöt és a puszta kalandérzetet.”

Egyedülálló művészi stílusáról és a különféle média ötvözésének képességéről ismert, vizuálisan merész és erőteljes együttműködéseket létrehozó Boyd-Dunlop a szárazföld és a tenger elemeit örökíti meg az exkluzív Kia Tasman terepszínű borításával. A kialakítás a külváros tüzes árnyalatait ötvözi az uralkodó kékséggel, amely Ausztrália meghatározó szörfkultúrája előtt tiszteleg.

A tervek szerint 2025-ben bemutatkozó Tasman a Kia első lépését jelenti a C-szegmensbe tartozó platós kisteherautók arénájában. A bevezetési stratégiát globálisan szakaszokra bontják, beleértve a kulcsfontosságú piacokat, mint például Koreát, Ausztráliát, Afrikát és a Közel-Keletet. Amellett, hogy könnyedén betölti a munkaorientált pick-up kisteherautó szerepét, emellett a Tasmant úgy tervezték, hogy megfeleljen az ügyfelek különféle személyes igényeinek is. Az igényes, 24 órás életstílusra alkalmas Kia sokoldalú teherautója a legextrémebb szabadidős tevékenységeket is támogatja.

A Kia a kisteherautó terepszínű dizájnjának leleplezése alkalmából egy rövid filmet is készített, amely bemutatja a Tasman álcázási koncepciója mögött meghúzódó bonyolult részleteket és formatervezési inspirációt.

Forrás: kianewscenter.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei