A Hyundai csoport 200 ezer villanyautót adott el Európában

Saját adataik szerint Dél-Korea két legnagyobb autógyártó vállalata, a Hyundai és a Kia villanyautó eladásai mostanra meghaladták a 200 ezer darabot Európában. 

A Hyundai és a Kia a Hyundai Motor Group részeként 2014-ben a Soul EV változatával kezdték meg az elektromos modellek értékesítését Európában, ahol idén május végéig összesen 227 919 darab villanyautót adtak el. A Hyundai villanyautó eladásai elérték a 131 719 darabot, míg a Kia 96 200 darab elektromos autót értékesített. Az összesített villanyautó eladásaik száma 2017-ben haladták meg a 10 ezer darabot, míg tavaly érték el a 100 ezer darabot.

Idén a Hyundai és a Kia májusig összesen 43 865 darab elektromos járművet adott el Európában, ami 99,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Hyundai Kona Electric volt a márka legkeresettebb modellje Európában 91 302 darab összesített eredménnyel, amelyet a Kia e-Niro követett 58 774 darabbal.

A két autógyártó az új villanyautó-típusok megjelenésével várhatóan több eladást is vár el Európában. A Hyundai a múlt hónapban dobta piacra a tisztán elektromos IONIQ 5 modelljét, a Kia pedig az év második felében kezdi el az EV6 értékesítését. A dél-koreai gyártók Európát fontos villanyautós piacnak tekintik, hiszen az EV-Volumes piackutató szerint a globális villanyautó értékesítés a tavalyi évben elérte a 3,24 millió darabot, amelynek 40 százaléka Európában történt.


A Hyundai korábban bejelentette, hogy 2040-ig a főbb piacokon, köztük Európában, az Egyesült Államokban és Kínában teljes mértékben villamosítani kívánja modellpalettáját. A Kia 2030-ig 308 ezer darab elektromos jármű értékesítését tűzte ki célul Európában. A Hyundai és a Kia a villanyautó-infrastruktúra bővítése céljából korábban 20 százalékos részesedést szerzett az IONITY GmbH-ban is, amely Európa legnagyobb nagyteljesítményű elektromos töltőállomás-hálózatát működteti.

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei