A Hyundai hat díjat nyert az Auto Express magazin szavazásán

A Hyundai Motor termékei uralták a 2021-es Auto Express Új Autó Díjait, amikor az autók hat áhított trófeát, köztük az IONIQ 5 az Év Autója címét is elnyerte. 

Az Auto Express az IONIQ 5 villanyautót is a legjobb középméretű céges autónak és a legjobb prémium elektromos autónak nevezve megszerezte a rangos Design trófeát. Az Auo Express szakértői ezenkívül  a Hyundai Tucson hobbiterepjárót a legjobb közepes méretű SUV, a Hyundai i20 N-t pedig a legjobb Hot Hatchback címmel jutalmazták. 

Minden egyes Egyesült Királyságban értékesített autó részt vett az éves Auto Express Új Autó Díja versenyre, amelyet először 1993-ban rendeztek meg. A díjakat az Auto Express nagy tapasztalattal rendelkező tesztelőkből álló bizottsága ítéli oda, amelynek elnöke Steve Fowler főszerkesztő. „Amikor először láttuk az IONIQ 5-öt előrejelző Concept 45 tanulmányt, rögtön tudtuk, hogy a szériaautó valami különleges lesz. Az IONIQ 5 a stílus, a vezetés vonzereje és a minőség terén nyújt kimagasló eredményt. A Hyundai már bebizonyította, hogy vezető szerepet tölt be az elektromos járművek terén és az IONIQ 5 egy lépéssel még továbbmegy. Ez egy ragyogó autó." – mondta Fowler.

A futurisztikus megjelenésű Hyundai IONIQ 5 a Hyundai áttörő Elektromos Globális Moduláris Platformjára (E-GMP) épül, amely gyorsabb töltést, megnövelt hatótávot, kiváló kezelhetőséget és tágasabb belső teret kínál. A fenntartható mobilitás forradalmasítása mellett az IONIQ 5 olyan belső teret kínál, amely teljesen új élményt nyújt az autóban – az élettér és a mozgástér újradefiniálása. Az IONI 5-ben környezetbarát anyagokat, például környezetbarát bőrt és újrahasznosított nejlonfonalat széles körben használnak. Számos elektromos hajtásláncával, valamint két- és négykerék-meghajtású konfigurációival az IONIQ 5 mindössze 18 perc alatt képes 10-ről 80 százalékra feltölteni és akár 5,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás tempóra, miközben egyetlen feltöltéssel akár 480 kilométert is meg tud tenni.

Az IONIQ 5 Év Autója, a középméretű céges autó és a prémium elektromos autó győzelme mellett az Auto Express olvasói az autó forradalmi kialakításáért is megkoronázták. Az IONIQ 5 külseje a Hyundai Pony, a vállalat első sorozatgyártású autójának merész formavilágát idézi, ám a dedikált villanyautóplatform szabadságával korszerűsítették. A belső teret eközben „intelligens lakótérként” jellemzik, sík padlóval és fektethető székekkel kiegészítve. Ez a kényelem és a rugalmasság olyan szintjét teszi lehetővé, amilyet még soha nem láttunk ebben a szegmensben.

A Hyundai paletta erejét bemutatva az Auto Express csapata a Tucsont a középméretű SUV díjjal jutalmazták. Steve Fowler elmondta: „A Hyundai Tucson a mi korunk tökéletes terepjárója”, az Auto Express tesztelőit lenyűgözték a Tucson hatékony hajtásláncai és értékes kárpitjainak széles választéka. Ezenkívül megnyerte őket a terepjáró „vonzó, tágas és könnyen használható belső tere, kiváló minőségű berendezési tárgyai és felszerelései, valamint az összes olyan extra, amelyet a modern vezetők megkívánnak és amire szükségük van.”

Az úttörő Hyundai Tucsont háromféle hajtáslánccal választhatják a vásárlók: hibrid, plug-in hibrid és lágyhibrid. A Tucson stílusa kifinomult, mégis masszív, tökéletesen ötvözi a teljesítményt a hatékonysággal és a vonzó vezetési élményt a kategória legjobb biztonsága egészíti ki. Minden Tucson olyan fejlett biztonsági funkciókkal van felszerelve, mint alapfelszereltségként adott az első ütközéselkerülő (FCA) rendszer, valamint a többütközéses fékrendszer (MCA).

A Hyundai Motorsport ihlette i20 N tiszta vezetési élménye nem volt kétséges a Hot Hatchback kategóriában elért diadalát követően, még a hihetetlenül kemény ellenfelekkel szemben sem. „A Hyundai N jelvénye hamarosan kötelező kelléke lesz annak, aki szeret vezetni. Az új i20 N a szórakozásról szól – ez egy olyan forró ferdehátú, amely minden alkalommal mosolyt csal az utasok arcára. Szeretjük a kiváló gyorsítást és a biztonságos kezelhetőséget, amely a régi hot hatch iskola érzetet kölcsönzi, de a Hyundai technológiájával és minőségével korszerűsítve."

Mint minden éltanuló, vezetőközpontú Hyundai N modell, az i20 N is Namyangban, a Hyundai Motorsport dél-koreai globális kutatási és fejlesztési központjában született és a németországi Nürburgring versenypályán csiszolódott. Az erőteljes, 204 lóerős turbófeltöltős benzinmotorral és a mechanikus korlátozott differenciálművel rendelkező i20 N lenyűgöző teljesítményt és rendkívül mozgékony kezelhetőséget biztosít közúton és pályán egyaránt. Az úttörő konnektivitás és a biztonsági technológiák minden utazást feljavítanak. Mint minden egyes Hyundai modell, az i20 N is  ötéves kilométerkorlát nélküli garanciát, ötéves állapotfelmérést és közúti segítségnyújtást biztosít. 

„Nagyon örülünk annak, hogy hat Auto Express-díjat is kaptunk” – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „Az IONIQ 5 három másik kategóriagyőzelem mellett az Év Autója címet is megkapta, ami megmutatja, hogy a Hyundai milyen messzire jutott el az úttörő fenntartható mobilitás útján. Az IONIQ 5 modellel nem kevesebbet céloztunk meg, mint létrehozni a világ egyik legjobb elektromos autóját. Az ügyfelek és az Auto Express megalkuvást nem ismerő kritikusainak reakciója azt mutatja, hogy iparági szempontból verhetetlen terméket szállítottunk. Az i20 N a szakma legjobb riválisai felett is diadalmaskodott azzal, hogy megnyerte a hőn áhított Auto Express ‘Hot Hatchback’ trófeát. Különösen örömteli, hogy az Auto Express tesztelői az i20 N kivételesen szórakoztató tényezőjét, a tiszta vezetési élményt, a fejlett technológiát és a példaértékű minőséget dicsérik, amely értékek a Hyundai nagyteljesítményű N márkájának lényegét képezik. A Hyundai Tucson pedig ma egy újabb jelentős díjat gyűjtött be. Az Auto Express „korunk tökéletes hobbiterepjárójaként leírása” valóban nagy dicséret. "

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei