Az új Hyundai Grandeur még fényűzőbb lesz

A Hyundai Motor már dolgozik a Grandeur következő generációján, amely visszahozhatja azt a hírnevet és fényűzést, amit az első generáció jelentett a koreai közönség számára. 

A Hyundai Motor belső köreiből kiszivárogtak az első információk a Grandeur új generációjáról, amit GN7 néven fejlesztenek. A fejlesztés célja, hogy a Hyundai limuzinkínálatának zászlóshajója visszanyerje azt a hírnevét, amely az első generációt a siker szimbólumává tette Dél-Koreában. Ennek érdekében a fejlesztők az eddigi modellt megnövelve egy valódi nagylimuzint terveznek építeni.  

A koreai iparági információk szerint a Hyundai Motor azt tervezi, hogy az ikonikus Grandeur limuzin legújabb, hetedik generációját valamikor 2022 során mutatja be. Az autó teljesen megújult karosszériája a Grandeur modell történetében első alkalommal lépi át az 5 méteres hosszúságot. Ezzel a tervek szerint az új Grandeur elfoglalhatja azt a pozíciót a Hyundai limuzinok között, amit korábban a Dynasty, a Genesis, vagy az Aslan jelentett. 

A Hyundai viszont aztán úgy döntött, luxusmárkaként különválasztja a Genesist, miközben a Grandeur megmaradt a Hyundai márka zászlóshajójának. A Grandeur és a Genesis G80 között mind kategóriában, mind pedig árazásban egyre nőtt a különbség, aminek következtében a vásárlók egyre inkább a külföldi márkák felé fordultak. 2014-ben a Hyundai Motor bemutatta a csúcskategóriás Aslan modelljét, amely a Grandeur alapjaira épülve nem tudott sikeressé válni, ezért 4 év után, 2018-ban utód nélkül megszűnt.   

Ennek megfelelően a Hyundai Motor most úgy döntött, hogy zászlóshajóként újradefiniálja a limuzinját, amely az elmúlt 35 évben szilárd portfóliót épített ki magának nevével. Ezt elsősorban arra építik, hogy a Grandeur nevet a vásárlók még a mai napig zászlóshajóként ismerik el, mivel az első két generáció a Hyundai luxusmodelljének számított a helyi piacon. Egy iparági képviselő annyit mondott: „A hetedik generációs Grandeur modellt a Hyundai Motor zászlóshajójaként fejlesztik.”

Csoportszinten a stratégia szerint a modellpaletta úgy verseng egymással, hogy a Hyundai Sonata a Kia K5 modelljével, a Kia K8 a Hyundai Grandeur modelljével viaskodik, amelyek felett a Kia K9 luxusautó áll jelenleg. Amennyiben a Hyundai új Grandeur modellje valóban belép a nagy luxuslimuzinok piacára, iparági megfigyelők szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a vállalat a Kia K8 ellenfeleként (és a Grandeur alá) egy további modellt is bemutat.    

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei