A Hyundai újabb akkuszállítóval állapodott meg

A Hyundai Motor Group a Sebang Battery után a csoport régóta működő alkatrészellátó partnereit, a Sejong Industrial, a Seoyon E-hwa és a Duckyang Industrial vállalatokat is kiválasztotta az általa gyártott elektromos járművek akkumulátorainak beszállítójának. 

Ezen együttműködés révén a Hyundai Motor Group csak Koreában mintegy 600 ezer elektromos jármű számára biztosította az akkumulátorbeszállítási kapacitását. A villamosításra való áttérés érdekében a Hyundai Motor arra törekszik, hogy együtt készüljön fel a járművek jövőjére azzal, hogy változtatásokat kezdeményez a belsőégésű motorokra fokuszáló meglévő beszállítók portfóliójában.

Iparági források szerint a Hyundai Motor Group július elején a Sejong Industrial, a Seoyon E-hwa és a Duckyang Industrial konzorciummal aláírta az elektromos járművek akkumulátor-moduljainak (BMA) elsőszámú gyártói szállítási szerződését. A Hyundai Motor a februárban bejelentett Sebang Global Battery után második alkalommal választja ki a BMA üzleti partnereit. Ez a konzorcium a jövőben évente legfeljebb 200 ezer akkumulátoregységet szállít a Hyundai Motor Group számára.

A konzorcium kétféle típusú elektromos jármű-akkumulátor-csomagot fog gyártani: egy általános akkumulátor-rendszert 29 modullal és egy állandó sebességre képes akkumulátorterméket 42 modullal. Ebből a célból a konzorcium egy közös vállalat létrehozását tervezi, és akkumulátoripari vállalatként növeli szaktudását. Nagy valószínűséggel a Sejong Industrial és a Seoyon E-hwa lesz a közös vállalat fő részvényese. A létesítmény számára legalább két futószalag épül, egy egyelőre meg nem nevezett gyártási helyszínen. Az akkumulátorgyár a tervek szerint jövőre kezdi meg működését és lítium-ion szekunder elemeken alapuló modulokat és csomagokat gyárt majd. Az akkumulátorcellákhoz az LG Energy Solutions és az SK Innovation termékeit használják majd, a Hyundai Mobis pedig a BMS-t (Battery Management System) fogja rendszerezni.

Mostanáig a Hyundai Motor Group elektromos járműveinek nagykapacitású akkumulátor-moduljait és csomagjait a Hyundai Mobis és az LG Energy Solutions közös vállalat, a HL Green Power gyártotta kizárólag a Hyundai Mobis révén. Ám ahogy a Hyundai Motor Group villamosított termékkínálata és gyártási volumene fokozatosan növekszik, ez a meglévő elsődleges beszállítókat arra készteti, hogy javítsák felépítésüket villamosított alkatrészek, például akkumulátoros rendszerek megrendelésével. A Sejong Industrial a kipufogógázokat és kipufogódobokat megtisztító átalakítókra szakosodott, amelyek csökkentik a zajt és a rezgést, a Seoyon E-hwa a járművek belső terében az ülésekkel és az elektronikai termékekkel, a Duckyang Industrial pedig az autók belső elemeivel foglalkozott eddig.

A Hyundai Mobis (150 ezer db) és a HL Green Power (100 ezer db) meglévő akkumulátorrendszerein túl a Hyundai Motor Group 1-2 éven belül 600 ezer darab akkurendszer ellátását biztosította a Sejong Industrial, a Seoyon E-hwa, és a Duckyang Industrial a Sebang Global Battery konzorciumának hozzáadásával. „A kockázatok minimalizálása érdekében a villamosítási korszakban egy újonnan megalakult konzorcium BMA partnerének választottak minket. A konzorcium közös vállalatának létrehozásával fokozzuk tudásunkat a szakterületünkön" – mondta az egyik beszállító képviselője.

Eközben a Hyundai Motor azt tervezi, hogy 10 százalékra növeli a villanyautóeladások arányát a globális piacon azáltal, hogy 2025-ig összesen 12 új elektromos járműtípust dob piacra, amelyekből évente 560 ezer darabot értékesít. A Kia emellett 11 új villanyautóból álló teljes modellkínálat felépítését tervezi, köztük 7 teljesen új elektromos modell és 4 elektromos modellváltozat érkezik azzal a céllal, hogy 2026-ig 580 ezer elektromos járművet állítsanak elő.

Forrás: etnews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei