Issigonis díjjal tüntették ki a Hyundai vezérét

Az idei, 2021-es Autocar Awards díjátadó ünnepségén a Hyundai Motor Group elnökét, Eui-sun Chung munkásságát az Issigonis díjjal tisztelték meg, ami az autós magazin legnagyobb elismerésének számít.

A legendás autótervező, Sir Alec Issigonis tiszteletére elnevezett díj az Autocar magazin legmagasabb szintű elismerése. Ezt a díjat minden évben a globális autóipar egy olyan kiemelkedő személyiségének ítélik oda, aki az elmúlt időszakban az Autocar megítélése szerint kivételes szintű eredményt ért el.

„Az elmúlt évtized során a Hyundai Motor Group a világ egyik vezető autóipari cégévé nőtte ki magát és Eui-sun Chung elnök kulcsfontosságú szerepet játszott ebben az átalakulásban” – mondta Steve Cropley, az Autocar főszerkesztője. „Büszkék vagyunk arra, hogy az idei Issigonis trófeát neki ítélhetjük, amivel elismerjük eredményeit. Alig egy évtizede a Hyundai és a Kia egy korlátozott piaci részesedéssel rendelkező, unalmas költséghatékony márkának számított, Eui-sun Chung vezetésével hihetetlen előrelépést értek el, olyan autókkal szereztek maguknak piaci részesedést és ügyfeleket, amelyek bármely nagynevű riválissal összevethetők. A Hyundai Motor Group a Hyundai N divíziójával a anagyteljesítményű, illetve az új Genesis márkával a prémiumszegmens piacokra is behatolt és igazi iparági vezetővé váltak mind az elektromos, mind a hidrogénnel hajtott autók terén. Már nem a riválisokhoz felzárkózás a cél, most más autóipari cégek üldözik őket." 

„Valódi megtiszteltetés, hogy átvehettem ezt a rangos díjat az Autocartól, és köszönetet kell mondanom minden kollégámnak az elismerés megszerzéséhez nyújtott hozzájárulásukért” – mondta Euisun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke. „A Hyundai Motor Group a globális autóipar drámai felfordulása és a COVID-19 világjárvány kihívásai ellenére a paradigmaváltás élére állt, erőfeszítéseink középpontjában ügyfeleink kiszolgálására és megerősítésére összpontosítunk. Megfontolt megközelítés révén több lehetőséget teremthetünk, és megolajozhatjuk vele a Az emberiség haladásának’ kerekeit."  

Az elnök munkássága alatt a Hyundai Motor Group legújabb jelentős előrelépései közé tartozik a magasan fejlett elektromos járművek, a Hyundai IONIQ 5 és a Kia EV6 bevezetése. Mindkettő a csoport új, dedikált villanyautó platformjára, az Electric Global Modular Platform (E-GMP) rendszerére épül. A Hyundai Motor nagyteljesítményű N márkáján kívül a csoport HTWO néven piacra dobta a dedikált üzemanyagcellás márkáját és a Genesis prémium luxusmárkát is.

Chung elnök mutatta a csoport globális hozzáállásának átalakítási irányát is azáltal, hogy az iparágon belül neves formatervezési vezetőket hozott a céghez, köztük Peter Schreyert és Luc Donckerwolkét. Chung elnök vezetésével a csoport a formatervezésre épülő fókuszt dolgozott ki olyan termékekkel, amelyek az európai fogyasztók számára vonzóak. Ennek a sikeres stratégiának a hivatalos elismerése a Hyundai és a Kia számára az elmúlt években átadott számos formatervezési elismerésben nyilvánult már meg.

Chung elnök 2005 és 2009 között a Kia elnöki tisztségét töltötte be, majd a Hyundai Motor Group alelnökévé, később elnökévé választották és munkássága során az autóipar, az acélipar és az építőipar különböző leányvállalataiért volt felelős, beleértve a Hyundai Motor és a Kia vállalatokat is. Vezető szerepét számos iparági díjjal ismerték el, köztük a Világgazdasági Fórum „A 200 legnagyobb új generációs vezető” egyikévé választotta, a Fortune Korea pedig a „Legbefolyásosabb koreai vezető” címmel jutalmazta.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei