A Hyundai vezére ismét Amerikába látogatott

Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke április után most ismét az Egyesült Államokba látogatott, ahol a csoport jövőbeli mobilitási stratégiáit és a technológiai fejlődés irányát tekintették át.

Ezúttal Chung elnök az amerikai Massachusetts államban, Bostonban találkozott a csoport önvezetési projektjeit irányító Motional vegyesvállalatának vezetőivel, illetve a Boston Dynamics vállalat mérnökeivel is. A Motional meglátogatása során Chung elnök megbeszélte az önvezetési technológia üzleti irányát a vállalat bostoni vezetőivel és Pittsburgh-ben meglátogatta a kutatás-fejlesztési részleget is, ahol a következő generációs rendszerteke fejlesztik. Ez volt az első olyan alkalom, amikor Chung elnök meglátogatta a Motional céget azóta, hogy a csoport 2019-ben bejelentette az Aptiv céggel közös beruházását.

Chung elnök emellett meglátogatta a Boston Dynamics központját is, amely irányító részesedésének megszerzési szándékát a csoport 2020 decemberében jelentette bel. Az elnök találkozott a cég vezetőivel, hogy megvitassák az vállalat jövőjét és a robotikai ipar trendjeit. Chung elnök mindkét vállalatnál tett látogatása a csoport azon célját erősíti meg, hogy az elnök újévi beszédében hangsúlyozott azon célját erősíti meg, hogy a jövőbeni mobilitási üzletág a növekedés új motorjává váljon. Ebben az üzenetben az elnök bemutatta a csoport átalakításáról szóló elképzeléseit az üzleti versenyképesség erősítésével az innovatív mobilitási technológiák, például az önvezetés és a robotika terén. Ezen stratégia követésével a Hyundai csoport az emberiség szebb jövője érdekében az emberközpontú mobilitás fejlesztését és megújítását tervezi.

A Motionalnál tett látogatása során Chung elnök megvitatta az együttműködés lehetőségeit, valamint a jövő üzleti irányát és előrelépési terveit. A Motional fejlesztőközpontjában az elnök bejárta a létesítményt és találkozott az ott dolgozó kutatókkal. A különböző közös projektek között Chung elnök megnézte azt az önvezető Hyundai IONIQ 5 elektromos autót, amelyet a Motional új generációs autonóm vezetési platformjával láttak el. A Motional jelenleg ezt az önvezető villanyautót teszteli az Egyesült Államokban.

Tavaly a Motional az iparágban elsőként szerezte meg Nevada államban a vezető nélküli önvezetési engedélyt és 2023-ban a Lyft vállalattal közösen egy robotaxi szolgáltatás bevezetését tervezik autonóm járművek használatával. A bostoni székhellyel rendelkező Motional irodákkal rendelkezik Pittsburgh-ben, Las Vegasban, Santa Monicában és Szingapúrban és további irodát nyitott Szöulban, amely újabb alapvető technológiai központként az autonóm vezetési technológiák tesztelésére szolgál.

Chung elnök meglátogatta a nemrég felvásárolt Boston Dynamics központját is, ahol megbeszéléseket folytatott a cég vezetőivel az jövőről és a robotikai ipar trendjeiről. Közvetlen tapasztalatokat szerzett a Boston Dynamics különféle csúcstechnológiájú robotikai technológiáiról, többek között az első kereskedelmi forgalomba kerülő négylábú Spot robotról, az Atlas kutatórobotról, amely egy emberhez hasonlóan egyenesen jár és a raktárházak automatizálásához kifejlesztett, dobozok kezelésére alkalmas Stretch robotjáról is. A Stretch a Boston Dynamics második kereskedelmi forgalomba hozott terméke lesz, amely a tervek szerint jövőre fog megjelenni.

„A jövőben úgy gondolom, hogy a robotok olyan asszisztensek szerepét fogják betölteni, akik mindenkor segítik az embereket" – mondta Chung elnök a csoport alkalmazottai számára idén márciusban a szöuli városházán megtartott rendezvényen. „Amíg a robotok magukat feltöltik és kezelik a menetrendeket, az emberek képesek lesznek a produktívabb és kreatívabb munkára koncentrálni.

A robotok önálló képességeinek fejlesztése mellett a Hyundai csoport az autonóm járművekkel, a városi légi mobilitással (UAM) és az intelligens gyári technológiákkal kapcsolatos szinergiák aktív keresését tervezi. Az elöregedő népesség és az érintkezésmentesség globális megatrendje közepette a robotok szerepe az olyan közszolgálatokban is felértékelődik, mint például a biztonság, az egészségügy, vagy a katasztrófa-elhárítás.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei