A Hyundai új EnableLA programjával segíti a mozgássérülteket

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy elindítja az EnableLA programját, amely egy új univerzális mobilitási szolgáltatásként nyújt segítséget a mozgáskorlátozottak számára a kaliforniai Los Angelesben.

A Hyundai Motor és a Kia vállalatok a Palisade és Telluride terepjáró modelljeiket ajánlják fel, amelyeket a fogyatékkal élő amerikaiakról szóló törvény (ADA) értelmében úgy módosítottak, hogy azokhoz kerekesszékkel is hozzáférjenek. A kerekesszékkel megközelíthető módosított járművek (WAV-k) a jobb higiénia érdekében UV-mentes antimikróbás lámpákkal vannak felszerelve és azokat azon járművezetők üzemeltetik, akik a felhasználók segítésére vannak kiképezve.

A kísérleti program az első WAV szolgáltatás Los Angeles megyében, amely módosított hobbiterepjárókat használ. Az új szolgáltatást a ButterFLi, egy Los Angelsben működő platformszolgáltató biztosítja a mozgáskorlátozottak számára. A túrákra hétköznap 7 és 19 óra között lehet foglalni a ButterFLi alkalmazáson, weben vagy telefonon keresztül.

„A járvány rontotta a fogyatékkal élők és az idősek, különösen a kerekesszékkel közlekedők mobilitási helyzetét” – mondta Youngcho Chi, a Hyundai Motor Group elnöke és innovációs igazgatója. „Az emberközpontú mobilitással kapcsolatos elképzelésünk szerint hozzáférhetőbbé és befogadóbbá szeretnénk tenni szolgáltatásainkat, hogy mindenki számára biztosítsuk az egyetemes hozzáférést és végső soron a mobilitás szabadságának elérését mindenki számára elősegítsük.”

Az EnableLA a Hyundai Motor Group univerzális mobilitási projektjének részeként indult útjára, hogy intelligens mobilitási megoldásainak széles körű alkalmazása révén jobban kiszolgálja a fizikai, társadalmi és gazdasági akadályokkal küzdőket. Az EnableLA azokra az emberekre összpontosít, akik mozgásukban kerekesszékhez vannak kötve, de a Universal Mobility Project célja, hogy ezt az idősekre, a terhes nőkre, a gyermekekre és az alacsony jövedelmű családokra is kiterjessze azért, hogy a mobilitási szabadságot mindenki számára biztosítsa.

A csoport 2020 óta részt vesz a Világgazdasági Fórum (WEF) inkluzivitási hányadosában, amely globális kezdeményezés célja, hogy befogadó és fenntartható akadálymentesítési lehetőségek révén kielégítse az kiszolgáltatott közösségek igényeit. A csoport és a Világgazdasági Fórum együtt dolgoznak az EnableLA projekten és megvizsgálják az egyetemes mobilitáshoz szükséges alapelveket és irányelveket. A csoport az EnableLA szolgáltatáshoz a Világgazdasági Fórum egyetemes mobilitási elveit alkalmazza és megosztja annak eredményeit a Világgazdasági Fórum szervezetével.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei