A Hyundai úttörő villanyautói rekordszámú díjat kaptak idén

A Hyundai Motor Group (HMG) termékpalettájának villamosítása iránti stratégiai elkötelezettségével fejlesztett termékek 2021-ben rekordszámú szakértői díjat és elismerést kaptak a közvéleményt befolyásoló nemzetközi szervezetektől.

A HMG mindhárom autómárkáját – a Hyundai Motort, a Kiát és a Genesist – a világ legelismertebb szakújságírói ismerték el, a márkák és termékeik számos kiváló autóipari, technológiai és formatervezési kitüntetésben részesültek, megerősítve a HMG növekvő hírnevét a fenntartható mobilitás felé vezető úton.

A Hyundai csoportot alkotó három márka mindegyike olyan új elektromos járműveket mutatott be ebben az évben, amelyek egyértelmű saját identitással rendelkeznek, de osztoznak a HMG minőségének, innovációjának és teljesítményének közös örökségén. A Genesis GV60, a Hyundai IONIQ 5 és a Kia EV6 például mind a HMG dedikált Elektromos-Globális Moduláris Platformjára (E-GMP) épülnek, amelyet házon belül kifejezetten elektromos járművekhez fejlesztettek ki. Ez a belső tér, a páratlan teljesítmény és az ultragyors töltés kivételes kombinációját kínálja minden modellnek, amely paraméterekkel kiérdemelték a rangos nemzetközi díjkiosztó eseményeken való részvételt – kiváló példa erre a nemrégiben nyilvánosságra hozott 2022-es európai „Év Autója” díjak szűkített listája, amelyen mind a Hyundai IONIQ 5, mind a Kia EV6 modell is szerepel. 

„Rendkívül büszke vagyok a Hyundai Motor Group 2021-es eredményeire. Ez egy sok szempontból kihívásokkal teli év volt, de kiváló termékek készítése iránti lelkesedésünk és elkötelezettségünk az ügyfeleinknek szánt termékekben térültek meg és ezen díjak mindegyike még erősebbé tesz bennünket abban, hogy felülmúljuk ügyfeleink elvárásait. Az elmúlt években jelentős előrelépéseket értünk el a kutatás-fejlesztés területén és díjnyertes villamosított termékeink ezen szaktudás, stratégia és befektetés fizikai megtestesítői"” – mondta Albert Biermann, a Hyundai Motor Group leköszönő elnöke és kutatás-fejlesztési részlegének vezetője, majd hozzátette: „„Soha nem leszünk teljesen elégedettek, de biztosak vagyunk abban, hogy szilárd alapokat építettünk ki a következő évek további sikereihez, amelyet a csoporton belüli versenyképes és innovatív új termékek, valamint a mobilitás új formáira való folyamatos közös összpontosítás tesz lehetővé.”

A Hyundai Motor a 2021-es évet azzal kezdte, hogy az Elantra elnyerte a rangos Észak-Amerikai Év Autója díjat. Nem sokkal később az Egyesült Királyság egyik legnagyobb autós magazinja, az Auto Express elismerése következett: az olvasók a Hyundai Konát az Egyesült Királyság legjobb autójának szavazták meg a Driver Power felmérésben, az Új Audó Díjak közül pedig hat kategóriában a Hyundai dominált, köztük az „Autó” kategóriában. Az Év Autója Díját „a teljesen elektromos IONIQ 5” kapta. Az IONIQ 5 egy másik zsűri tetszését is elnyerte, így a modell megnyerte a német „Év Autója” címet is.

A legnagyobb elismerések azonban nem kizárólag a Hyundai Motor elektromos modelljeinek tartogatták – az i20 N sportkocsit a közelmúltban a BBC Top Gear éves díjátadóján az „Év Autójának” választották, felülmúlva a világ legegzotikusabb és legexkluzívabb márkáinak modelljeit is. A turbófeltöltős i20 N-t 2021-ben különböző kiadványok és díjátadó szervezetek is az iparág „Legjobb Hot Hatch”-eként ismerték el – köztük az Auto Express, a Car Buyer és az Év Skót Autója szavazásán. A Hyundai Motort a BBC Top Gear díjátadón az Év Autógyártója címmel is kitüntették.

Emellett a BBC Top Gear díjátadóján a Kiát is elismerték, a teljesen elektromos EV6 az „Év Crossovere" címet kapta, miközben a német „Év autója" díjátadón a „Prémium" kategóriában is győzedelmeskedett. A nem elektromos termékek között a Kia Telluride harmadik egymást követő évben került fel a Car and Driver „10 legjobbja” listájára, míg a Kia Sorento megkapta az „Év Nagy SUV-ja” címet a What Car? magazin éves díjátadóján. A Genesis márka díjai között szerepelt a Genesis X Concept, amely elnyerte a „Legjobbak Legjobbika” Red Dot Design Díjat, valamint a GV70 is megkapta az „Év SUV-ja” elismerést a tekintélyes egyesült államokbeli Motor Trend magazintól.

A világhírű autóipari eseményeken elnyert számos díj mellett a HMG a minőség és biztonság fontos területein végzett munkáját is folyamatosan elismerték a vezető iparági elemzők és szervezetek. A HMG jelenleg az amerikai Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS) nonprofit szervezet egyik legtöbbet jutalmazott autóipari csoportja. A Hyundai csoportnak márkái között összesen 28 IIHS-díjas járműve van, ebből 12 a Hyundai, 10 a Kia és hat a Genesis márkák terméke.

A HMG márkái mindegyike 2021 során nagy sikert aratott a különböző J.D. Power minőségbiztosítási felméréseken is. A J.D. A Technológiai Élmény Tanulmány alapján a Hyundai megszerezte a legmagasabb rangú tömegpiaci márka pozícióját, míg a J.D. Power 2021-es Járműmegbízhatósági Tanulmány a Kiát az első számú „tömegpiaci márkának” nevezték meg. Összességében a Kia America megszerezte a legtöbb Kezdeti Minőségi Tanulmány (IQS) díjat az iparágban. A Genesis több J.D. trófeát szerzett ebben az évben, köztük a G80 a „Középkategóriás prémium modell” kategória győztese lett a Járműmegbízhatósági Tanulmányban, illetve a legjobb felső-középkategóriás prémium autó a G80 lett a Kezdeti Minőségi Tanulmányában és a Technológiai Élmény Tanulmány összesített márkagyőztese is a Genesis lett 634 Top Innovációs Index pontszámmal. 

A hamarosan esedékes díjak további jelöléseiről jövő év elején várható döntés. Annak ellenére, hogy még csak viszonylag rövid ideig volt kapható, a Kia EV6 és a Hyundai IONIQ 5 egyaránt bejutott a tekintélyes Európai Év Autója díj végső szűkített listájára. Az Év Észak-Amerikai Autója, Teherautója és SUV járműve döntőseit a múlt havi Los angelesi AutoMobility kiállításon hirdették ki, köztük a Hyundai Santa Cruz modellt az „Év Észak-Amerikai Teherautója” három döntőse közé választották, amely mellett a Genesis GV70 és a Hyundai IONIQ 5 az „Év észak-amerikai SUV járműve” három döntőse közül két jelölt.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei