Albert Biermann tanácsadóként dolgozik tovább a Hyundainak

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy Albert Biermann, a csoport kutatási és fejlesztési részlegének elnöke és vezetője nyugdíjba vonul, de továbbra is a csoport európai székhelyű műszaki tanácsadójaként fog tevékenykedni.

Vezető műszaki tanácsadóként Biermann tanácsokkal látja el a Csoportot új termékeinek fejlesztésével és a jövőbeli technológiákkal kapcsolatban, a városi légimobilitást (UAM), a robotikát és a hidrogén üzemanyagcellákat is beleértve. Támogatni fogja a nagyteljesítményű járművek villamosításának fejlesztését is, miközben kulcsszerepet játszik a tehetséggondozásban azzal, hogy szakértői tudását a Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH tehetségeinek adja át.

„Óriási öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a Hyundai Motor Group-nak dolgozhattam, és mérnöki részlegünket vezethettem” – mondta Albert Biermann. „Mostani járműveink sok szempontból kiemelkednek versenytársaik közül és kiemelkedő mérnöki szakértelmünket és elkötelezettségünket testesítik meg. Korea továbbra is a második otthonom marad és a Hyundai Motor Groupnál dolgozó kollégáimat mindig a családom részének tekintem. Szeretném kiemelni, hogy sikerünk mögött mindig is a Hyundai számos tehetséges munkatársának erős kollektív szelleme áll és bárhol is éljek, értékelni fogom egyedülálló eredményeinket."

„Albert fáradhatatlan erőfeszítéseinek, megingathatatlan elkötelezettségének és a cég iránti csodálatos szenvedélyének köszönhetően számos olyan nagyszerű eredményt értünk el járműkínálatunkban, amelyek közül lehetetlen lenne mindet megnevezni” – mondta Euisun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke. „A legmagasabb mérnöki szabványok megvalósítása iránti elkötelezettsége nagy hatással volt ránk, kulcsszerepet játszik abban, hogy csoportunk a világ egyik vezető autóipari vezetőjévé váljon." 

Biermann a BMW-nél eltöltött 31 év után 2015 áprilisában csatlakozott a csoporthoz ügyvezető alelnökként, illetve járműtesztelési és nagyteljesítményű fejlesztési vezetőként. A csoport Namyangban, Koreában található fejlesztőközpontjában ő vezette az új Hyundai, Genesis és Kia modellek fejlesztését, valamint felügyelte a menetdinamikával és irányíthatósággal, biztonsággal, megbízhatósággal és az NVH (zaj, vibráció) mérséklésével kapcsolatos mérnöki projekteket. Biermann kulcsszerepet játszott a Hyundai nagyteljesítményű N almárkájának létrehozásában is. 2018-ban a csoport a Hyundai Motor Group elnökévé és fejlesztési részlegének vezetőjévé nevezte ki. 

Amióta Biermann csatlakozott a csoporthoz, a Hyundai és a Kia vezetési élménye jelentősen javult az olyan teljesítményorientált modellek, mint például a Hyundai i30 N és a Kia Stinger sikeres piacra dobásával, növelve mindkét márka nagyteljesítményű képességeinek globális ismertségét. A Biermann vezetése alatt fejlesztett és sikeres E-GMP platform a HMG vezető szerepet tölt be az akkumulátoros elektromos járművek üzletágában.

Ezen túlmenően, mivel a csoport paradigmaváltásra készül az iparágban, Biermann egy architektúra-alapú rendszeren keresztül innovációt hozott a kutatási és fejlesztési részleghez, amely elősegíti a vállalat intelligens mobilitási megoldások szolgáltatójává való átalakulását. Az „Egy erős R&D család” témája keretében a csoport autómárkáit zökkenőmentes és hatékony kommunikációra és együttműködésre késztette, ezáltal a fejlesztési részleget az új korszaknak megfelelő agilis szervezetté alakította.

Biermann vezetése alatt a csoport versenyképessé vált a mobilitás minden területén azáltal, hogy a komplexitás csökkentése és a fejlesztési hatékonyság növelése érdekében egy moduláris architektúrafejlesztő rendszert hozott létre. Emellett felügyelte a csoport virtuális járműfejlesztő rendszerének bevezetését is.

Biermann mellett a csoport másik "nagyágyúja", Peter Schreyer is tanácsadóként dolgozik tovább a Hyundai Motor Groupnak. Schreyernek elvitathatatlan érdemei vannak abban, hogy a csoport két márkája, a Hyundai és a Kia formavilága, megjelenése és ezzel összképe kiemelkedett a középszerűségből és világszínvonalúvá vált.Szerepét Sang-yup Lee, a Hyundai Globális Dizájnközpontjának vezetője veszi át. 

A csoport ezzel a lépéssel együtt összesen 203 munkatársát emelte felsővezetővé, ami gyakorlatilag generációváltást jelent a vállalatoknál, ahol az újonnan kinevezett vezetők harmada 40 év körüli. Az átalakítások azt jelzik, hogy a most 50 éves Chung tovább erősíti a jövő mobilitásába fektetett ambiciózus törekvéseit és ezzel növelni kívánja az autógyártó versenyképességét.

Forrás: hyundai.newsen.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei