A Hyundai új villanyautói az Európai Év Autója Díj döntőjében!

Az Európai Év Autója (COTY) választás hét döntős jelöltje közé a Hyundai csoport két új generációs villanyautóját, a Hyundai IONIQ 5 és a Kia EV6 crossovereket is beválasztották, így a koreai autóóriás kétszerannyi esélye van a tekintélyes díj elnyerésére.

Az IONIQ 5 és az EV6 modelleket a COTY 2022-re jelölt 39 modell közül azon öt másik modell mellett választották ki, amelyekkel az összesített győzelemért indulnak harcba. A végső győztest február legvégén, 28-án Genfben fogják kihirdetni. A Hyundai számára ez a jelölés új IONIQ almárkája első modelljének első sikeres évét zárja le, amelyben a modellt nemrégiben a 2022-es Év Német Autójának is megválasztották, piaci megjelenése után mindössze fél évvel.

„Egy olyan nemzetközileg is elismert szervezet, mint a COTY legutóbbi jelölése, tovább hangsúlyozza, hogy az IONIQ 5 egy kivételes és innovatív akkumulátoros elektromos jármű, amely kiemelkedik a versenyben” – mondta Michael Cole a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „Az IONIQ 5 a Hyundai villamosítási stratégiájának élharcosa, amely előmozdítja zéróemissziós mobilitási elképzelésünket, amellyel ügyfeleik számára még több választási lehetőséget biztosítunk." 

„A Kia nagyon büszke arra, hogy vállvetve állhat a modern mobilitás legnagyszerűbb képviselőivel” – mondta Jason Jeong, a Kia Europe elnöke. „Az első és harmadik generációs Ceed, valamint a Stinger jelölése után a vadonatúj EV6 jelölése fejlődésünk elismerése és rávilágít a fenntartható mobilitási megoldások iránti elkötelezettségünkre. A többi jelöltnek is sok szerencsét kívánunk az Év Autója díjátadón.”

Az IONIQ 5 és az EV6 is ugyanarra az Elektromos Globális Moduláris Platformra (E-GMP) épül, amelyet a Hyundai Motor Group kifejezetten az újgenerációs elektromos járművek számára fejlesztett ki. A vásárlók mindkét modell esetében kétféle akkumulátorcsomag – 58 kWh vagy az IONIQ 5 esetén72,6 kWh, EV6 esetében pedig 77,4 kWh – és összkerék- vagy hátsókerék-hajtás közül választhatnak. A WLTP szerint a hátsókerék-hajtású és 72,6 kWh akkucsomaggal felszerelt IONIQ 5  hatótávja egy feltöltéssel 481 kilométer, míg a 77,4 kWh-s akkuval szerelt hátsókerekes EV6 egy feltöltéssel 528 km megtételére képes.

Mindkét modell nagy teljesítményt és ultragyors töltést biztosít. A 800 V-os töltési technológiának köszönhetően mindkét akkumulátorcsomag megfelelő villámtöltővel 18 perc alatt 10-ről 80 százalékra tölthető. Az ügyfelek a Vehicle to Load (V2L) technológiát kihasználva bármilyen elektronikus eszközt, például laptopot vagy elektromos rollert tölthetnek akár menet közben, vagy a parkolóban.

Az Év Autója (COTY) az autóipar egyik legvágyottabb elismerésének számít, amit Európa 23 országának 61 vezető autós újságírójából álló zsűrije ítél oda. Az elismerés célja, hogy a cím odaítélését megelőző 12 hónapban a legkiemelkedőbb új autót díjazza vele. A jelöltek és döntősök listája az Év Autója honlapján elérhető: https://www.caroftheyear.org/.

Forrás: hyundai.newskianewscenter.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei